Wedstrijd van de Week: BVV – TGG

DEN BOSCH – Deze week een heuse Bossche stadsderby als onze wedstrijd van de week. Zowel BVV als TGG zijn momenteel terug te vinden in de onderste regionen van de 3e klasse C. Voor de een was dat misschien te verwachten, maar voor de ander is het toch wel enigszins een teleurstelling. Wij blikken vooruit op het treffen van komende zondag.

Dat BVV het lastig heeft dit jaar, dat verbaast niemand. Zo’n beetje de hele selectie ging weg en de club moest met name bij OSC’45 spelers halen om nog een volwaardig eerste elftal op de been te krijgen. Dat ook TGG het lastig heeft, had vooraf misschien juist niemand verwacht. De ploeg van trainer Ricardo Aguado staat 12e, met 9 punten uit evenveel duels. TGG wilde voor het linkerrijtje gaan, maar moet het – mede door blessures – vooralsnog doen met wegblijven bij de degradatiezone. Afgelopen zondag wist het wel een knappe 2-1 zege op Nieuwkuijk te boeken.

BVV is hekkensluiter en als enige in 3C nog zonder zege. Het kwam niet verder dan twee keer een late 2-2 (tegen DVG en Nieuwkuijk), beide keren in eigen huis, en de rest werd verloren. We willen geen doemdenker voor de BVV’ers zijn, maar de laatste keer dat de club in de 4e klasse acteerde, was in 1968. 51 (!) jaar geleden dus. Maar het lijkt vooralsnog wel weer die kant op te gaan.

Verleden bij tegenstander
Het wordt voor de nodige spelers een weerzien met (een van) hun oude club(s). Te beginnen bij de BVV’ers, waar Johnny de Nies voorheen actief was bij TGG. De Eindhovenaar, tegenwoordig in Den Bosch woonachtig, scoorde tussen 2009 en 2012 en in seizoen 2017-2018 op sportpark De Donken. Dat laatste jaar was geen succes, maar tijdens z’n eerste periode werd De Nies altijd clubtopscorer met in totaal 39 goals. Sinds dit seizoen speelt hij voor BVV. Ilias Sadqi, die in 2007-2008 bij TGG speelde, is na een jaartje BLC ook weer terug op De Vliert. Hij  voetbalde al sinds 2014 bij BVV. Anthony van Hassel en Wesley Hamminga, die net als anderen afgelopen zomer OSC inruilen voor BVV, speelden eveneens ooit één seizoen voor (het toenmalige zaterdagteam van) TGG.

Dan de spelers van TGG, waar Koen Beekwilder een verleden heeft in de jeugd van BVV, Taoufik Garmat er ook voetbalde, Caticio Nascimento Martins speelde er van 2014 tot 2016 en Henri den Teuling deed dat tussen 2006 en 2008 en van 2012 tot 2014.

Wat kunnen we verwachten
Gaat BVV dan nu z’n eerste zege van het seizoen boeken? Historisch gezien won de club alle laatste ontmoetingen op eigen veld, dus wie weet. Maar TGG wil uiteraard afstand nemen van de onderste regionen. Ook voor hen is een overwinning dus van groot belang.

Historie
In de afgelopen 10 jaar troffen beide teams elkaar 5 keer. BVV won drie wedstrijden, TGG twee. Galid Cherrou, die nu speelt voor CHC, wist ooit zowel voor BVV als voor TGG te scoren in de derby. Ook doelman Coen Burg van TGG wist in mei van dit jaar te scoren, uit een strafschop.

25 oktober 2015, beker
TGG – BVV  1-7
(Karim El Barkaoui – Galid Cherrou 2x, Armand Selmani 2x, Imad Hamria, Emin Balta, Jay Gibbes)

19 november 2017, 2e klasse H
BVV – TGG  2-1
(Imad Hamria, Glenn Kusters – Henri den Teuling)

1 april 2018, 2e klasse H
TGG – BVV  3-0
(Galid Cherrou, Bas van Zeelst, Raoel Noijen)

14 oktober 2018, 3e klasse C
TGG – BVV  2-0
(Bilal Alla, Jordy Gutte)

26 mei 2019, 3e klasse C
BVV – TGG  3-1
(Guillermo Le Couvreur 2x, Emin Balta – Coen Burg

Geef een reactie