Elf vragen aan… Reno van Engelen

NIEUWKUIJK – In het keepersshirt van Nieuwkuijk gaat Reno van Engelen morgen de strijd aan met RKDVC om drie punten in de Willy Naessens Derby Cup én natuurlijk de reguliere ranglijst van de 3e klasse C. De keeper uit Vlijmen is deze week aan het woord (over onder meer zijn Nieuwkuijk-tattoo) in onze bekende rubriek ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Reno van Engelen. Ook wel Fenomeno genoemd, naar mijn prestaties in de kroeg.
Geboren: Op 23 juni 1998 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Ik speel voor het vierde jaar bij RKVV Nieuwkuijk. Voordat ik hier speelde, voetbalde ik altijd bij v.v. Haarsteeg.
Positie: Keeper, maar ik ben in de jeugd ook rechtsbuiten geweest. Daar ben ik na twee seizoenen mee gestopt, want ik wilde weer gaan keepen en kon het niet aan met mijn conditie.
Dagelijks leven: Ik woon heel mijn leven al in Vlijmen en werk bij Brustone natuursteen in Drunen. Op dit moment heb ik geen relatie, ik geniet volop van het vrijgezellenleven. Verder zijn mijn hobby’s met vrienden omgaan, uitgaan en natuurlijk voetballen. Ik hou ook wel van een film of serie kijken.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn reflex en mijn trap. Daaruit kan soms wel een doelpunt vallen, als ik hem hard over de verdediging leg. Ik ben minder goed in voorzetten, heb soms wel eens moeite met een bal inschatten.
 2. Kunst- of natuurgras: Mijn voorkeur gaat uit naar natuurgras, maar dan moet het wel een goed veld zijn. Anders speel ik liever op kunstgras. Bij Nieuwkuijk spelen we op natuurgras en dat ligt er meestal ook wel goed bij.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb op dit moment zwarte Adidas voetbalschoenen. De kleur maakt me niet heel veel uit, als ze maar fijn zitten. Ik trek altijd eerst de linkerkant aan, dat heb ik ook bij mijn keepershandschoenen. Geen bijgeloof, maar gewoon automatisme. Mijn favoriete keepershandschoenen zijn ook van Elite, daar zit het meeste grip op, vind ik.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue vind ik dat van RKC Waalwijk, dat is ook de club waar ik voor ben. Ik heb daar al jaren een seizoenskaart. Het mooiste stadion vind ik het Emirates Stadium van Arsenal. Een prachtig stadion, vooral de golfen die erin zitten.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat was toch mijn debuut in het eerste van Nieuwkuijk. Het was een derby tegen Vlijmense Boys en ik kreeg een week voor de wedstrijd te horen dat ik zou keepen, omdat Dave Tausch toen rood had gekregen. Ik groeide die wedstrijd uit tot man of the match en ben toen eerste keeper geworden.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn grootste blunder was uit bij RKDVC. Toen kregen we een corner tegen en die sloeg ik de verkeerde kant op; vol mijn eigen goal in. Ik kon wel door de grond zakken, want we verloren met 2-1.
 7. Opvallendste teamgenoot: Heel mijn team zit vol met opvallende gasten, maar één van de ergste is denk ik wel Mitchel Fitters. We maken elkaar altijd voor van alles uit en dat is het kijken wie het langst zijn lach in kan houden. Met John van Dommelen heb ik ook altijd hele goeie schik. Daar blijf ik net zolang mee bier drinken tot we weer in De Pul van onze kruk vallen.
 8. Voetbalhumor: In mijn eerste jaar bij Nieuwkuijk promoveerden we naar de 3e klasse. Ik was toen tweede keeper achter Dave Tausch, maar tijdens het promotiefeestje in de kantine wisten ze me over te halen om het logo van Nieuwkuijk op m’n kont te laten tatoeëren. De week erop zaten we bij de tattooshop. Ik heb uiteindelijk niet het logo er op laten zetten, maar alleen ‘Nieuwkuijk’.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik heb het op dit moment heel erg naar mijn zin bij Nieuwkuijk, maar ik heb altijd ambitie om hoger te spelen. Er is ook nog niet echt een seizoen geweest waarin ik volledig heb gekeept, want ik kampte elke keer met een blessure aan mijn schouder. Die is drie keer uit de kom geweest. Ik ben er nu aan geopereerd, dus vanaf dit seizoen ben ik eindelijk weer eens echt fit.
 10. Beste speler uit de regio: Ik vind onze Brent de Wijs een hele goede speler. Hij staat op het middenveld, maar die gast kan je eigenlijk overal neerzetten. Een hele complete speler.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind dat Vlijmense Boys het een stuk beter doet dan vorig jaar. Wij hebben vorig seizoen zelf natuurlijk een geweldige prestatie geleverd, met een ticket voor de nacompetitie naar de 2e klasse. Daarin hebben we het ook nog tot de tweede ronde geschopt. De doelstelling voor dit seizoen is handhaving, maar ik ben er zeker van dat er wel meer in zit. We hebben een goeie ploeg en spelers die zich vorig seizoen goed hebben ontwikkeld.
Foto: Marcel Stupers

Geef een reactie