Elke week puzzelen bij noodlijdend BVV

DEN BOSCH – Na opnieuw een nederlaag – dit keer werd het 2-1 tegen TGG – begint de situatie van BVV er aardig uitzichtloos uit te zien. Acht keer werd er al verloren en pas 2 punten leverden de eerste 10 competitiewedstrijden op. Toch denkt aanvoerder Fahd Bouchti dat het nog goed kan komen. “Maar dan hebben we wel meer vastigheid nodig.”

BVV kampt momenteel met flink wat pech met betrekking tot blessures, schorsingen en scheidsrechters, vindt Bouchti. “Het voetbal wat we spelen is niet bepaald slecht. Ik heb er vertrouwen in dat we nog punten gaan pakken, maar dan moet er wel wat veranderen. Nu spelen veel spelers door omstandigheden bijna elke wedstrijd op een andere positie en daar zijn we mentaal niet weerbaar voor. Wanneer we meer de kans krijgen om in dezelfde formatie te spelen, dan kun je ook wat meer zekerheid krijgen.”

Onlangs zag de noodlijdende derdeklasser met Ilias Sadqi en Newien Ramlal twee sterkhouders geblesseerd wegvallen. “Die zijn voor ons erg belangrijk. Ze spelen allebei op belangrijke posities die we niet 1, 2, 3 kunnen opvangen. En dan kregen we vorige week ook nog het slechte nieuws over Rick Brok. Die werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen met een hartinfarct. Dan schrik je wel even. 31 jaar en dan zo iets meemaken.”

Bouchti bestrijdt dat het simpelweg een kwaliteitskwestie is. “Vergeleken met de selectie van vorig jaar hebben we zeer zeker een jasje uitgedaan. Dat wisten we van tevoren ook. Maar ik kan niet zeggen dat wat we nu laten zien alleen een gebrek aan kwaliteit is. In de voorbereiding wonnen we bijna alles met dezelfde spelers. Alleen waren we toen compleet en nu niet. Voor de trainers is het elke week puzzelen en dat is niet prettig.”

Gat dichten
Het probleem begint voor BVV, kijkend naar de ranglijst, inmiddels wel extreme vormen aan te nemen, moet de captain toegeven. Het gat met de ploegen in de veilige middenmoot wordt steeds groter. “Elke week gebeurt er wel wat waardoor we niet kunnen bouwen.
We hebben geen brede selectie, althans niet de kwaliteit in de breedte om dat op te vangen. Dat is de realiteit. Maar ik houd me wel vast aan het feit dat we volgens mij het gat kunnen dichten wanneer iedereen fit is.”

Met wedstrijden tegen Zwaluw VFC en ODC hebben de Bosschenaren niet bepaald een eenvoudig programma voor de boeg. “Gelukkig is het daarna winterstop. Hopelijk kunnen we daarna met een fitte groep aan een inhaalrace beginnen. Nieuwkuijk stond vorig jaar ook ergens onderaan en wist nog de derde periode te pakken en is volgens mij in de top-5 geëindigd. Laten we dit seizoen hopen op zo’n scenario voor BVV.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie