Weekendoverzicht: drie keer uitslag 7-2

DEN BOSCH – In ons weekendoverzicht van deze week aandacht voor een opmerkelijke uitslag die maar liefst driemaal de boeken in ging, twee regiowedstrijden die (bijna) uit hand liepen, hét duel van Schijndel dat onbeslist eindigde en uiteraard een terugblik op de Bossche derby, waarin TGG stadsgenoot BVV nog verder de zorgen in hielp.

Drie keer stond zondag de uitslag 7-2 op het scorebord bij wedstrijden van onze regioclubs. Slechts één keer was dat in het voordeel van een team uit onze buurt. Vorig jaar had Nemelaer al vaak patent op een monsterscore en gisteren was het opnieuw prijs. Unitas’30 uit Etten-Leur werd het gewillige slachtoffer. Maliskamp (4F) verloor met dezelfde cijfers van rode lantaarndrager (!) MEC’07, BMC (dat zelf onderaan staat in 3D) ging er hard mee onderuit bij en tegen Boekel Sport.

Er stonden ook veel derby’s tussen 073-clubs op het programma. In 2H werd Real Lunet – Helvoirt een prooi voor de bezoekers (2-3). Het liep in de slotfase een paar keer bijna uit de hand en datzelfde gold voor CHC – ODC, waar zelfs een afkoelingsperiode ingelast moest worden. De thuisploeg zag drie keer een rode kaart (voor Theo Beekmans, Michael van Rijn en Mounir Hadouir) en ODC kon, met moeite, met 2-3 winnen. De achtervolgers van CHC profiteerden niet echt, want FC Engelen kwam niet verder dan 1-1 tegen Haarsteeg en Zwaluw VFC speelde eveneens gelijk; met 2-2 tegen Baardwijk. ODC en Vlijmense Boys sluipen daarentegen nu weer dichterbij in de 3e klasse C.

In 3D was er de Schijndelse derby tussen RKSV Schijndel en Avanti’31. Die eindigde wederom onbeslist: 1-1. SCG verloor de derby tegen Den Dungen met 3-1 en blijft daarmee, net als BMC en Avanti, in de problemen zitten. Den Dungen deed wel goede zaken en stijgt naar de vijfde plaats van de 3e klasse D.

Vrije val
In de 4e klasse F denderen de treinen Nulandia en Boxtel gewoon verder. De Nulanders hadden het wel lang lastig met hekkensluiter HHC’09, maar wonnen uiteindelijk met 3-1. Boxtel behaalde een 3-0 zege op RKKSV en is daarmee nu alweer 9 duels op rij ongeslagen. OSC’45 maakt een behoorlijke vrije val. De ploeg die zo verrassend startte met het seizoen, verloor nu met 0-6 van Vorstenbossche Boys en is afgegleden naar de 12e plek.

In het zaterdagvoetbal noteerde BLC in de topper tegen ONI een 1-1 gelijkspel. Nivo Sparta was in de derby tegen het Waardenburgse WNC met 3-0 de sterkste en is daarmee eindelijk hekkensluiter af. Dan nog even de hoogst acterende clubs uit onze regio; zowel FC Den Bosch (3-2 tegen FC Dordrecht) als OJC Rosmalen (3-1 tegen Meerssen) hielden de punten in eigen huis.

Stadsderby
De wedstrijd van de week was BVV – TGG. Via Hamed Hashimi kwam de thuisploeg op voorsprong, maar TGG won in de tweede helft alsnog met 1-2. Eerst tekende Walid Johri voor de gelijkmaker, waarna Jordy Gutte matchwinner werd. BVV eindigde de wedstrijd met tien man, na een rode kaart voor Daniel Kengawe, en ook kreeg coach Peter Burg in de slotfase twee keer geel. BVV blijft hekkensluiter met pas 2 punten. TGG staat nu, met 12 punten, op de veilige elfde plek.

Volgende week zijn onze ogen met name gericht op CHC – Nieuwkuijk, Zwaluw VFC – BVV, TGG – FC Engelen, Emplina – EVVC en BMC – Schijndel.

Geef een reactie