Brands en Van Eijndhoven staan op straat

DEN BOSCH – Frank Brands en compagnon Jan van Eijndhoven zijn per direct op straat gezet door Roda Boys. Het trainersduo zou aan het einde van het seizoen vertrekken uit Aalst, maar werd door de zaterdag tweedeklasser al eerder bedankt. De tegenvallende resultaten van het afgelopen jaar noemt de club als reden voor het vroegtijdige vertrek.

Vorige week liet Brands op 073voetbal nog weten dat hij niet wanhopig bij de telefoon zat te wachten op een nieuwe club. Dat hij enkele dagen later geen hoofdtrainer meer zou zijn, had hij toen echter nog niet kunnen bevroeden. Hoewel Roda Boys afgelopen zaterdag met 2-3 won bij Tricht en de ploeg na een teleurstellende seizoensstart (met 7 punten uit de laatste 3 duels) de boel weer op de rit leek te hebben, is boek voor Brands en Van Eijndhoven bij de zaterdagclub gesloten.

De opvolger van Brands is voormalig Roda Boys-speler Jorco de Kok, die eerder trainer was bij onder meer TSC, Veerse Boys, Virtus en Oosterhout. Hij zal samen met Mike Scholten vanaf vandaag de trainingen gaan leiden. Scholten moest vorig jaar noodgedwongen stoppen met voetballen wegens de derde kruisbandblessure in zijn loopbaan. Hij debuteert als assistent-trainer.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie