‘Steeds drukker op tribune FCK/De Hommel’

DEN BOSCH – FCK/De Hommel is terug op het hoogste niveau en doet meteen weer bovenin mee. Met de huidige klassering – tweede – plaatsen de Bossche zaalvoetballers zich glansrijk voor de play-offs, waarin aan het einde van het seizoen wordt gestreden om de landstitel. We spraken erover met Younes Hadouir, een van de belangrijke krachten van FCK.

Had je verwacht dat jullie meteen weer bovenin zouden meedoen?
“We zijn dit jaar pas weer terug in de eredivisie en het gaat bovenmatig goed. Dit hadden we echt niet verwacht. Zeker niet omdat onze speler/coach Adil Zouthane nog niet fit is en Najib el Allouchi pas sinds een paar wedstrijden weer meedoet. Met een hele kleine groep doen we het dus heel goed.”

Welke bekende namen spelen er nog meer in jullie ploeg?
“We hebben onder meer Karim Bali, al heeft die de afgelopen drie wedstrijden – wegens iets tussen hem en Gerard de Hommel – niet meegedaan. Daarmee missen we helaas wel een bepalende speler. Verder is Ian Willems, net als ik een Bosschenaar, onze keeper. Die jongen van Amsterdam, Ennes van Maasbommel, is er ook niet meer. Ja, soms is het een apart wereldje, dat zaalvoetbal. Ik kan er een boek over schrijven, haha. Maar je hoort mij niet klagen.”

Jij scoort momenteel, als aanvoerder, vaker in de zaal. Hoe komt dat?
“Zolang Adil en Karim niet meedoen, draag ik inderdaad de band. En ik speel dit seizoen ook op een andere positie. In de punt. Voorheen kwam ik vaak vanuit achteruit, maar Adil vond het beter als ik voorin ging spelen en tot nu toe gaat dat vrij aardig.”

Bij de eerste 4 eindigen is genoeg, toch?
“Klopt. Als we bij de eerste vier eindigen, spelen we play-offs voor het kampioenschap. Dat is ook onze doelstelling, het halen van die play-offs. Vooral als we dadelijk weer op volle oorlogssterkte zijn, met een fitte Adil, Najib en wellicht een terugkeer van Karim.”

Kun je een gooi doen naar de landstitel, denk je?
“De concurrentie is sterk, maar als we compleet en fit zijn, dan is er zeker een mogelijkheid dat we kans maken. Wie zijn de grootste concurrenten zijn? ASV Lebo, Hovocubo, FC Eindhoven, Marlène en Veerhuijs, schat ik in.”

Spelen jullie nog steeds – of beter: weer – in de Maaspoort?
“Jazeker. Helaas nog wel zonder die mooie zaalvoetbalvloer. We hebben geen vrijwilligers die die op vrijdagavond erin willen leggen en er na de wedstrijd weer uithalen. Dat had toch wel iets. En het was ook heerlijk om op te spelen. Gelukkig wordt het op de tribune wel steeds drukker, moet ik zeggen. Het begint dus zeker te leven.”

Geef een reactie