Hans Lathouwers was graag bij DVG gebleven

DEN BOSCH – Het aflopende contract Hans Lathouwers (57) bij derdeklasser DVG uit Liempde wordt, ondanks zijn goede prestaties, niet verlengd. “Ik was graag nog een jaartje gebleven, maar het bestuur heeft anders beslist en dat respecteer ik”, laat de Bosschenaar weten. “Desalniettemin geen kwaad woord over DVG, want het is een prachtige dorpsclub.”

Hans Lathouwers is van de meest ervaren trainers in het 073-gebied. Hij was de afgelopen 25 jaar werkzaam bij onder meer Alem, BVV (in twee periodes), Emplina, Haarsteeg en Schijndel. Momenteel is de Bosschenaar actief bij DVG, waar hij in zijn debuutjaar met de dorpsclub meteen promotie afdwong naar de 3e klasse. Op dat niveau presteert DVG tot dusverre heel behoorlijk. Ondanks die goede prestaties kreeg Lathouwers onlangs echter te horen dat zijn aflopende contact niet wordt verlengd. “Jammer, want ik was graag nog minimaal een jaartje gebleven.”

Lathouwers wil graag komend seizoen actief blijven als trainer in het amateurvoetbal bij een zondagclub. “Want als rij-instructeur geef ik op zaterdag veel lessen. Coachen is dan dus uitgesloten voor mij.” De trainer, die als voetballer actief was bij Jong FC Den Bosch, BVV en UDI’19, wil aan de slag ‘bij een club met perspectief, waar ik met plezier kan werken’. “Momenteel is het op trainersgebied nog vrij rustig in de regio. Maar wie weet wat er nog vrijkomt de komende weken. Voorlopig concentreren we ons maar op DVG. Als we zo goed blijven draaien als nu, heeft de club het als debutant in de 3e klasse C prima gedaan.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie