Rob van Loon wil afscheid met een prijs

DEN BOSCH – Rob van Loon (54) stopt na dit seizoen, na 21 jaar, als trainer in het amateurvoetbal. De geboren Bosschenaar vierde in die periode vier kampioenschappen. Met BVV, twee keer met RKJVV en enkele jaren terug met NOAD’32, waar hij momenteel nog steeds actief is. “Het zou heel mooi zijn als ik hier met een prijsje afscheid zou kunnen nemen als trainer.”

Vorig seizoen wilde Van Loon eigenlijk al stoppen. “Ik vond het na 20 jaar wel mooi geweest, wilde in het weekend en door de week ’s avonds niet meer hoofdzakelijk met voetbal bezig zijn. Want vergis je niet, trainer zijn is heel leuk, maar het kost je ontzettend  veel tijd. Het is niet alleen trainingen geven en coachen tijdens wedstrijden. Maar ook trainingen voorbereiden en analyses van tegenstanders uitwisselen met collega-trainers.”, laat de geboren Bosschenaar weten. “Maar het bestuur van NOAD’32 wilde me na het afgelopen seizoen, ondanks de degradatie, nog een jaar langer houden. Uiteindelijk ben ik daarvoor gezwicht. Maar dit is nu echt mijn allerlaatste jaar als hoofdtrainer, kan ik je verzekeren. Ik wil volgend jaar andere dingen gaan doen in mijn vrije tijd. Ik heb gewoonweg geen zin om tot mijn zestigste op het veld te staan.”

Van Loon was de afgelopen twee decennia trainer van DSC, RKJVV, Vlijmense Boys, BVV, Jan van Arkel en nu dus in Wijk en Aalburg. “Kampioen worden blijft altijd onvergetelijk, ongeacht welke club je traint. Maar de titel met NOAD vond ik toch wel de mooiste om mee te maken. Ik vind het sowieso geweldig dat ik hier inmiddels vier jaar train. Het is niet alleen een prachtige club, maar de beleving van de spelers is altijd tweehonderd procent. Je hoeft er nooit iemand te motiveren, want iedereen gaat ervoor. Dat is inherent aan het zaterdagvoetbal, waar de instelling en inzet altijd en overal optimaal zijn.”

Prijsje pakken
Nog een half jaartje en dan is het hoofdstuk hoofdtrainer gesloten. “Na de winterstop gaan we proberen om met NOAD nog een prijsje te pakken. Dat zou een mooi afscheidscadeau zijn voor de club en voor mij. ONI zal wel kampioen worden, maar een periodetitel moet er toch in zitten voor ons.”

Van Loon mag dan stoppen als hoofdtrainer, toch kruipt het bloed bij hem ook waar het niet heen gaan kan. “De kans bestaat dat ik komend seizoen nog ergens jeugdtrainer word. Dat is niet zo tijdrovend en arbeidsintensief. Bovendien is het zo dankbaar en leuk om die jonge gastjes op voetbalgebied wat te leren.”

Door: Kees van der Zandt

Geef een reactie