‘Met dit team blijft DZV/Van de Biggelaar erin’

DEN BOSCH – Heel wat jaartjes achtereen draaide DZV/Van de Biggelaar goed mee in de competitie. Dit seizoen moeten de Bossche zaalvoetballers echter genoegen nemen met een plaats op het tweede plan. Vijf van de eerste zes wedstrijden gingen verloren en de ploeg is bijna halverwege het seizoen de hekkensluiter van de Topklasse C.

Een aantal oudgedienden maakt nog altijd gewoon deel uit van de selectie van ‘De Biggelaar’, zoals de zaalvoetbalclub in de volksmond wordt genoemd. “Lenard den Teuling, Jordy van Dinteren, Ilias Sadqi, Theo Beekmans en Paul Eerhart zijn er nog steeds bij”, somt speler/coach Mathieu de Bekker op. Sinds dit seizoen is de ploeg echter flink verjongd. “Bram van der Putten, Bram Lederer en Raùl de Gouw zijn bij ons komen voetballen. Allemaal jongens van 16, 17, 18 jaar oud. Voetballend komen ze niet tekort, maar soms wel in slimmigheid en duelkracht. Dat gaat echter steeds beter.”

De jonge zaalvoetballers kwamen over van het talentvolle JO17-team van FCK/De Hommel, dat ophield te bestaan. De inpassing heeft tijd nodig en dus waren de mindere resultaten – hoewel niet gehoopt – wel ingecalculeerd, geeft De Bekker toe: “Op zich is het natuurlijk wel teleurstellend, zoals we het seizoen zijn begonnen. Maar aan de andere kant hadden we het ook wel enigszins verwacht. De nieuwe jongens moeten toch even wennen.” Blij is hij om te zien dat er duidelijk progressie zichtbaar is. “Van de laatste 3 wedstrijden, waaronder eentje voor de beker, hebben we er 2 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. En dan stonden we afgelopen vrijdag nog met 4-1 voor en werd het helaas alsnog 4-4.”

Betere balans
Heel veel is er niet veranderd sinds de start van het seizoen. Toch draait De Biggelaar de laatste tijd beter. “Vlado Petrovic is gestopt, omdat hij het niet meer kon combineren met het veld qua blessures, maar Henri Teuling is weer fit en m’n broertje (Martien, red.) heeft ook een paar wedstrijden meegedaan”, probeert De Bekker de verandering te duiden.

“Dan zie je meteen dat er een betere balans is tussen jeugd en ervaring. Met de jonge jongens gaat het nu ook heel goed. Daar zit echt flinke ontwikkeling in. Bram Lederer traint mee en heeft al een paar keer ingevallen bij OJC 1 en ook de andere Bram en Raùl doen het goed in de zaal. Tel daarbij op dat onze keeper Lenard de laatste wedstrijden in vorm is. Als we met dit team blijven spelen, moeten we erin blijven.”

Geef een reactie