Wedstrijd van de Week: HHC’09 – OSC’45

DEN BOSCH – Met nog slechts een klein (inhaal)programma voor de boeg, was de keuze voor een mooie ‘Wedstrijd van de Week’ niet al te groot. Toch denken we met HHC’09 – OSC’45, een echte kelderkraker in de 4e klasse F, een leuke pot eruit te hebben gepikt. Op de inmiddels bekende wijze blikken we vooruit op dit streekduel.

Waar de ploeg uit (Oud)-Heusden al het hele seizoen op de laatste plaats bivakkeert, is OSC’45 in een vrije val beland die voorlopig nog niet stopt. Zondag wel? OSC was nog uitstekend gestart aan het seizoen; 6 punten uit 2 duels. Negen wedstrijden later zijn er echter nog maar 2 punten gepakt en nemen de zorgen toch enigszins toe. Twee keer werd er op eigen veld met 0-6 verloren. Dat dat tegen het sterke Avesteyn gebeurde, was niet zo gek. Maar tegen Vorstenbossche Boys, toch een van de concurrenten om bij de onderste plaatsen weg te blijven, was dat toch wel een blamage. Is HHC’09 dan misschien het middel dat helpt in de mindere periode? Afhankelijk van de weersomstandigheden, zullen we zondag meer weten.

Wat weten we over HHC’09?
HHC’09, uit vestingstad Heusden, is in 2009 ontstaan uit een fusie van SV Heusden en Herptse Boys. De kleine club zag in de zomer de nodige spelers vertrekken, waaronder de hele familie Alkan (onder meer Nafis en Deniz, die nog een tijdje bij CHC speelde). Ook hoofdtrainer Senad Hadzic besloot op het laatste moment te vertrekken en Ger Henskens, die bij de jeugd van FC Den Bosch actief was, werd zijn opvolger.

Na elf wedstrijden stonden er welgeteld 0 punten op de teller. Er werd onder andere dik van concurrenten VCB (6-0) en Essche Boys (7-2) verloren, maar twee weken terug was daar ineens een 0-2 zege op WEC, waarmee HHC z’n eerste punten pakte. Die smaken ongetwijfeld naar meer, dus OSC is gewaarschuwd.

Wat kunnen we verwachten?
Zondag treffen twee clubs in crisis elkaar, zou je kunnen zeggen. Een winstpartij kan voor beiden de winterstop nog enigszins goed laten beginnen. De nodige doelpunten lijken we niet te kunnen verwachten. Op VCB na zijn beiden met 11 goals de minst scorende ploeg, maar HHC beschikt wel over de meest gepasseerde defensie.

Historie
In de afgelopen 10 jaar troffen beide teams elkaar twee keer, in het seizoen 2012-2013. OSC’45 was beide keren de winnaar. De 4-2 zege op 5 mei 2013 was zelfs voldoende voor promotie naar de 3e klasse.

18 november 2012 (4e klasse F)
HHC’09 – OSC’45   3-5
(Kevin de Jong 2x, Marciano Bouleij 2x, Karim El Barkaoui)

5 mei 2013 (4e klasse F)
OSC’45 – HHC’09  4-2     
(Kevin de Jong, Ismail de Ling, Marciano Bouleij, Leon Durieux)

Geef een reactie