Ondanks koppositie geen verlenging Kusters

DEN BOSCH – Frank Kusters (57) staat bovenaan met zaterdagclub ONI uit ’s Gravenmoer. Desondanks wordt het aflopende contract van de ervaren Bossche trainer, die dit seizoen begon bij de derdeklasser, niet verlengd. Een verschil van inzicht met het bestuur is de reden van dat toch wel vrij opmerkelijke besluit.

Kusters presteert tot dusverre uitstekend bij de derdeklasser uit ’s Gravenmoer. ONI staat bovenaan en verzekerde zich al van de eerste periodetitel. Desondanks wordt zijn aflopende contract niet verlengd. “Een verschil van inzicht”, verklaart de trainer die graag nog een jaar bij ONI was gebleven. “Het bestuur vindt dat de kwalitatieve kloof tussen het eerste en tweede elftal sinds mijn komst te groot is geworden. Maar ik wil met het eerste elftal kampioen worden en stel wekelijks de sterkste spelers op.”

Ondanks de teleurstelling over het niet verlengen van zijn contract – ook bij veel spelers van het eerste elftal – is Kusters sportman genoeg om het seizoen met ONI zo goed mogelijk af te maken. “We gaan er het komende half jaar alles aan doen om met promotie afscheid te nemen van deze mooie club.” De Bosschenaar zegt nog maximaal twee jaar als trainer door te willen gaan. “Maar veel clubs zijn nu al bezet voor volgend seizoen. Als er niks komt, stop ik na 21 jaar als trainer en ga ik iets anders doen in de voetballerij.” Kusters blijft echter hopen dat zich de komende weken nog een mooie club voor hem meldt. “Want een cv met vier kampioenschappen met TGG, Oirschot Vooruit, Nevelo en BLC en 12 periodetitels is toch niet slecht?”, besluit hij lachend.

Door: Kees van der Zandt

Geef een reactie