Winteroverzicht: aftrap met FC Den Bosch

DEN BOSCH – De winterstop is een uitgelezen mogelijkheid om de prestaties van de regioclubs in de eerste seizoenshelft eens onder de loep te nemen. In vogelvlucht analyseert 073voetbal alle 34 verenigingen die we door het jaar heen volgen. Alle amateurclubs komen aan bod, maar we trappen af in de Keuken Kampioen Divisie, met FC Den Bosch.

De verwachtingen waren na vorig seizoen – waarin Den Bosch een periode pakte en zelfs even koploper was – hooggespannen in de Brabantse hoofdstad. Maar het was een rumoerige zomer, met de soap rond Kakhi Jordania als hoogtepunt, of dieptepunt zo u wilt. De beoogde geldschieter vertrok met stille trom (om de club daarna voor de rechter te dagen) en FC Den Bosch zag verschillende sterkhouders vertrekken. Stefano Beltrame ging terug naar Juventus, Sam Kersten vertrok naar PEC Zwolle en Sven Blummel naar Denemarken (maar hij is inmiddels alweer terug bij De Graafschap). Ook publiekslieveling Jort van der Sande ging zijn heil elders, bij FC Eindhoven, zoeken.

Van het zo succesvolle elftal van vorig seizoen bleef alleen het geraamte over. Dat bleek niet genoeg. In de periode dat het onrustig was, kwam Den Bosch niet verder dan twee zeges in 15 duels. Toen eenmaal bekend was dat de club in het conflict met Jordania in het gelijk werd gesteld, gingen de resultaten weer de goede kant op. Inmiddels zijn de Bosschenaren alweer 10 thuiswedstrijden en de laatste 6 competitieduels ongeslagen.

Revelatie uit Best
De revelatie is vooralsnog zonder enige twijfel Ruben Rodrigues. De aanvaller uit Best, die vorig seizoen nog tekort kwam en werd verhuurd aan De Treffers, greep nu z’n kans en pakte die met overgave. Hij is inmiddels de topscorer van de Bosschenaren met 10 treffers.

Toch bleef de grootste smet van de afgelopen seizoenshelft de gebeurtenissen tijdens en vooral na het treffen met Excelsior op 17 november. Daarover is al zoveel gezegd, dat we het vast niet allemaal hoeven te herhalen. FC Den Bosch kijkt weer vooruit en doet dat met de destijds veelbesproken Erik van der Ven, die ondertussen z’n contract heeft verlengd. De tweede seizoenshelft is voor de Bossche FC alweer gestart met een vriendschappelijk treffen tegen tweede divisionist Kozakken Boys (dat in 0-0 eindigde) en komende zondag, 12 januari, wordt de competitie alweer hervat met een uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen.

Geef een reactie