Wijkmans: ‘Gas geven, zelfde kant op, voetballen’

DEN BOSCH – Hij wilde vorig jaar ‘echt een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen’ en kwam in zijn zoektocht uit bij v.v. Dongen. Van die keuze heeft Tom Wijkmans, die het leeggelopen OJC Rosmalen verliet voor een nieuw voetbalavontuur, vooralsnog allerminst spijt. “We doen inmiddels, na een matige start, bovenin mee. Echt top.”

Wijkmans heeft het prima naar zijn zin in Dongen. Hij is blij dat hij ondanks de degradatie met OJC toch in de derde divisie actief is gebleven. “Het bevalt hier heel goed. Dongen is een leuke vereniging, een dorpsclub met een lekkere cultuur. We hebben een leuk team, met leuke gasten. En het is hier gewoon een boers voetbaldorp, dat mag ik wel.”

De steeds beter wordende prestaties zullen ongetwijfeld ook bijdragen aan het goede gevoel dat de 24-jarige Bosschenaar heeft bij zijn nieuwe club. “We begonnen niet zo best, maar staan inmiddels vijfde, met maar twee punten achterstand op de nummer 2. We speelden altijd al mooi voetbal, maar helemaal aan het eind van de eerste competitiehelft begon het ook echt goed te vallen, dus dat is top.”

Dragende speler
Op het middenveld maakt de kleine technicus als vanouds zijn meters. Hij neemt daarmee meer dan eens zijn teamgenoten op sleeptouw. “Ik voel zeker dat ik gegroeid ben. Nou ja, niet in lengte dan, haha. Maar ik ben wel rustiger geworden. Ik speel al een aardig tijdje op niveau nu, dus het went wel. Of ik een van de dragende spelers ben? Ja, zo zie ik het wel. Ik scoor nog altijd niet zo vaak. Maar ik denk dat ik wel belangrijk ben in het veld. Gas geven, iedereen dezelfde kant op en voetballen.”

Foto: Johan Wouters

Geef een reactie