De wederopstanding van Vlijmense Boys

VLIJMEN – Als uit de dood herrezen. Zo manifesteert Vlijmense Boys zich dit seizoen vooralsnog in de 3e klasse C. Het lelijke eendje van vorig seizoen heeft zich ontpopt tot een sierlijke zwaan, die een heel aardig woordje meespreekt in de competitie. Yvo van Engelen geniet met volle teugen. “We moeten nu steeds goede spelers teleurstellen.”

Jullie hebben al bijna net zoveel punten als vorig jaar aan het einde van het seizoen! “Haha, ja dat klopt. We hebben er nu al 21, terwijl we vorig seizoen in een heel jaar 29 punten bij elkaar hebben gesprokkeld. Bizar eigenlijk, want er zijn niet zo heel veel zaken veranderd. De grootste verandering is de trainer, maar die kan ze er niet in schieten.”

Vlijmen is net iets anders gaan spelen, zegt Van Engelen. “En we zijn fitter. Dat is wel een compliment voor de staf”, vindt hij. “Oh ja, we hebben ook nieuwe tenues. Misschien is dat wel het geheime wapen. Binnen de spelersgroep is er, behoudens een paar mutaties, in ieder geval niet veel veranderd. Ik denk dat de beschikbaarheid van de spelers wel een rol speelt. Vorig jaar was het elke week puzzelen en moesten er vaak jongens van het tweede doorgeschoven worden. Terwijl we nu steeds goede spelers moeten teleurstellen, omdat ze op de bank moeten beginnen. Maar daardoor is iedereen wel scherp en worden er trainingen ingehaald, zodat iedereen – ook de oudjes – aan de twee per week komt.”

Routine
Van Engelen zegt het – als een van de oudgedienden – liever niet, maar de al vaker besproken terugkeer van de routine binnen het elftal van Vlijmense Boys zal ongetwijfeld een slok op een borrel schelen. “Het scheelt dat we er dit jaar drie centraal hebben staan. Peti (Lutgens, red.) voorin, Wesley (Paijmans, red.) op het middenveld en ik achterin. We kunnen ieder een linie coachen. Verder zijn de jonge jongens weer een jaar verder. Vorig jaar was slecht, maar wel leerzaam. En direct een wake-up call, dat we niet in dezelfde situatie moeten belanden. Ik geniet van de combinaties van Stef, Ayoub en Djemal en Jerre loopt backs voorbij of ze er niet staan. Ook mooi om te zien hoe makkelijk Nick een bal binnen kan schieten. We zorgen er achterin voor dat ze lekker kunnen ballen daar voorin. Dat doen we in wisselende samenstellingen, maar we staan erg stabiel dit jaar.”

Nieuw doel stellen
Van Engelen is blij dat men deze weken even op adem kan komen. “Ondanks dat we fitter zijn dan vorig jaar, waren we wel toe aan de winterstop. Veel jongens hadden pijntjes tegen FC Engelen, daardoor waren we net niet scherp genoeg. Vandaag vertrekken we op trainingskamp met het eerste en tweede elftal, dat voor het kampioenschap gaat. De sfeer in de selectie is heel goed en daar gaan met het trainingskamp nog een schepje bovenop doen, zodat we er ook in de derde helft staan.”

Als iedereen weer is opgeladen heeft de 34-jarige Vlijmenaar zin in de tweede seizoenshelft. “Onze doelstelling aanpassen? Ik zou eerst boven de 30 punten willen komen. En een keer een goed resultaat in de derby’s zou ook wel lekker zijn. Daarna pas een nieuw doel stellen. Gelukkig kunnen we dat in één keer bewerkstelligen. De eerste vier wedstrijden na de winter zijn namelijk drie derby’s en TGG. Nou, als we dan boven de 30 punten staan – nu 21 – doen we goede zaken. Ook gelijk voor de periode. En dan hebben we direct een nieuwe doelstelling!”

Foto: Edwin Beekmans

Geef een reactie