Winteroverzicht: bouwen bij OJC Rosmalen

ROSMALEN – Onze nog altijd hoogst acterende amateurclub is OJC Rosmalen. Ook na de degradatie uit de derde divisie is de club een gevestigde naam in de regio. Dit seizoen doet de hoofdklasser het, in tegenstelling tot voorgaande jaren, zonder grote namen binnen de lijnen. De resultaten zijn wisselvallig, maar er wordt duidelijk gebouwd in Rosmalen.

Het was voor OJC, na de degradatie, een geval van uithuilen en (vrijwel helemaal) opnieuw beginnen. Alleen Kay van den Boogaard, Melvin van Gestel, Roel van de Sande en de inmiddels in een lager elftal voetballende Guus Habraken bleven OJC afgelopen zomer trouw. De selectie werd aangevuld met teruggekeerde spelers, spelers uit de eigen jeugd en enkele talentvolle jongens uit de wijde regio. Ook kwam er met de ervaren Willem Leushuis een nieuwe trainer naar De Groote Wielen.

Zoals verwacht gebeurde het bouwen aan een nieuw elftal met vallen en opstaan. Na 14 wedstrijden hebben de Rosmalenaren 20 punten en staat men op de 6e plaats in de zondag Hoofdklasse B. Hoewel de resultaten nog ietwat wisselvallig zijn, mag OJC – gezien het feit dat het de selectie helemaal moest vernieuwen – tevreden zijn. Het elftal wordt steeds stabieler en als er geen gekke dingen gebeuren, moet eindigen in het linkerrijtje lukken.

Vorige week werd de eerste oefenwedstrijd van 202 met 3-3 gelijkgespeeld tegen Blauw Geel’38 en zaterdag eindigde het vriendschappelijke treffen met Roda Boys in 2-2. Komende zondag hervat OJC de competitie alweer met de streekderby tegen UDI’19. De Rosmalense hoofdklasser is duidelijk in opbouw. Voor het nieuwe seizoen zijn al verschillende talentvolle selectiespelers (veelal uit eigen kweek) vastgelegd. De club wil meer en meer inzetten op de doorstroming van jeugdige talenten. Op termijn moet dat ook op de ranglijst ongetwijfeld weer resultaat gaan opleveren.

Geef een reactie