Van de Wal over zijn ‘zeldzame groep’

DEN BOSCH/SINT MICHIELSGESTEL – Over de prestaties van dit seizoen kan Michael van de Wal kort zijn: “Matig, ik had er meer van verwacht. We hebben veel pech gehad.” Zo bondig als hij de afgelopen maanden samenvat, zo uitgebreid vertelt hij daarna over zijn jongens, waarmee hij een prima klik zegt te hebben. “Dit is een zeldzame groep.”

De talentvolle JO19-lichting, waarvan vorig seizoen al een vleugje doorsijpelde in het eerste elftal, kwam afgelopen zomer volledig over. De verwachtingen waren dus hooggespannen bij Irene. Ook bij Van de Wal. “Dat is ook de reden dat ik er meer van had verwacht. We willen promoveren. Vorig seizoen hadden we al een reeks van vijf overwinningen op een rij, waardoor we met Pasen de beste papieren hadden voor de tweede periode. Maar toen kwamen er blessures en werd The White Boys uit de competitie gehaald.”

In het nieuwe seizoen wilde Irene, met een grotere groep van 22 spelers, gaan strijden om bij de eerste vier te komen. De vooruitzichten waren goed. “In de voorbereiding speelden we degelijke wedstrijden tegen derde- en vierdeklassers. Maar toen was er al een speler afgehaakt wegens verplichtingen buiten het voetbal en vervolgens raakten ook Bart Bressers en Rob Groenendaal voor de rest van het seizoen geblesseerd. Allebei linksbenig, met veel snelheid. We waren in een keer onze volledige linkerkant kwijt.” De pech was daarmee nog niet op, vertelt Van de Wal verder: “Na een paar wedstrijden raakten ook Max Piaziski en Ferdy van Zon geblesseerd en stopte Lechu Cielinsky wegens zijn verhuizing. Dan mag je wel zeggen dat we niet echt mee zat.”

Te opportunistisch
De gemiddelde leeftijd van het elftal dat hij elke zondag het veld in stuurt is rond de 19 jaar. “Desondanks denk ik dat we met wat meer geluk van iedereen kunnen winnen. Misschien ben ik te opportunistisch, maar de verschillen in deze competitie zijn ongekend klein. Er lopen ploegen tussen die geen ruimte weggeven op hun eigen helft.” Na een matige start werden de laatste drie wedstrijden weer gewonnen. De Bossche oefenmeester wil zijn groep daarvoor een compliment geven: “We knokken er toch elke week hard voor, wat nu wordt beloond. We sluiten het jaar gelukkig in een positieve sfeer af.”

Goed geregeld
Sowieso zegt Van de Wal weinig te klagen te hebben in Gemonde: “Ik heb het erg naar mijn zin en dat komt vooral omdat we een jonge, gezellige groep hebben. En omdat alles goed geregeld is. De lijntjes zijn kort en problemen worden vaak snel opgelost. Als trainer is het natuurlijk ook altijd fijn werken met een selectie die zichzelf wil verbeteren. Ze willen allemaal graag komen trainen, we staan elke week met minimaal 14 man op het trainingsveld. Ik heb het gevoel dat dat tegenwoordig zeldzaam is in de 5e klasse.”

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie