Weekendoverzicht: rood-gekleurde inhaalronde

DEN BOSCH – We zijn weer begonnen! Na bijna een maand winterstop volgde afgelopen week de beker-/inhaalronde. Lees verder over twee ruziënde (en weggestuurde) spelers van OSC’45, een hattrick hero bij OJC, veel kaarten en weggestuurde trainers bij TGG, Helvoirt dat verloor door twee eigen goals en de bekerresultaten van Real Lunet en Nemelaer.

We beginnen meteen met de laatstgenoemde club. Nemelaer speelde immers al donderdagavond tegen Unitas’59. Met een duidelijk 7-3 overwinning plaatste het zich voor de volgende ronde van de beker.

Dan snel door naar zondag, want zaterdag stond er geen KNVB-duel op het programma. In de 4e klasse F wist OSC’45 het degradatieduel met HHC’09 niet te winnen (2-2). Waar het op sportpark De Hambaken na afloop vooral over ging, was echter het moment waarop twee OSC-spelers uit het veld werden gestuurd. Olivier Severijns en Jasper van Haaster kregen het na een halfuur spelen aan de stok, waarop de scheidsrechter ze naar de kleedkamer dirigeerde. Met twee man minder boog OSC nog een achterstand om, maar toch kwam de Heusdense ploeg – die inmiddels met 10 man speelde – nog gelijk: 2-2.

In diezelfde klasse was RKKSV niet opgewassen tegen Avesteyn (0-2) en leverde Boxtel na een 0-0 ruststand een spectaculaire tweede helft af tegen Vorstenbossche Boys. De wedstrijd eindigde in 3-3.

In de 2e klasse H stond het inhaalduel tussen Helvoirt en Prinses Irene op het programma. De thuisploeg kreeg een 0-3 nederlaag te verwerken tegen de ploeg van Erik Meulendijk. Opvallend was dat twee spelers van Helvoirt een eigen doelpunt produceerden. Thomas Lommers en doelman Martijn Luijbregts waren de ongelukkigen.

Penalty’s en kaarten
Twee inhaalduels stonden er gepland in 3C. TGG – RKDVC was daarvan een kraker onderin, die door de Bosschenaren met 4-2 werd gewonnen. Zij mochten doelman Coen Burg danken dat hij twee penalty’s stopte. De leidsman strooide met kaarten. Ook werd het duel tijdelijk onderbroken nadat TGG-coach Ricardo Aguado (en assistent Bas van Zeelst) werd weggestuurd. In Nieuwkuijk was zondag het treffen met Zwaluw VFC gepland. Drie dagen eerder was de thuisclub nog uit de beker gevlogen tegen eersteklasser Best Vooruit en ook gisteren ging het voor hen mis. Zwaluw won met 1-2 en klimt naar de tweede plaats op de ranglijst.

In de districtsbeker ging Real Lunet in eigen huis onderuit tegen derdeklasser Bavel (0-1). Daarmee zijn Zwaluw VFC en Nemelaer nog de enige regioploegen die in de race zijn. Nemelaer heeft zich al voor de achtste finale geplaatst, Zwaluw moet nog in de zestiende finale op bezoek bij Best Vooruit (dat donderdag dus Nieuwkuijk uitschakelde).

In de zaal wist FCK/De Hommel een knappe 5-2 zege te boeken op Hovocubo. De koploper van de eredivisie leed daarmee z’n eerste nederlaag van het seizoen. ZVS/Bodemflex verloor een niveau lager van ZVV Ede met 6-8 en in de Topklasse pakte DZV/Van de Biggelaar een punt tegen het tweede team van ZVG uit Gorinchem: 2-2.

Hattrick hero
Onze wedstrijd van de week was UDI’19 tegen OJC Rosmalen. Die wedstrijd werd met 1-3 een prooi voor de rood-zwarten. Jaouad Chraou was met z’n eerste hattrick van het seizoen de grote man. UDI-topscorer Sam Wassenberg opende nog de score, maar daarna was het Chraou-time. Hij zorgde voor de 1-1 ruststand en na de thee scoorde hij nog twee keer. OJC staat nu gedeeld vijfde in de zondag Hoofdklasse B.

Volgende week gaat de reguliere competitie echt weer van start en er zitten weer enkele fraaie affiches tussen. Zo gaat onze aandacht uit naar de derby’s Vlijmense Boys – Haarsteeg en SCG’18 – BMC, maar ook de topper in de 4e klasse tussen Boxtel en Nulandia mag er zijn.

Geef een reactie