Meeuwsen mag niet aansluiten bij CHC

DEN BOSCH – Het leek zonder twijfel de meest opmerkelijke transfer van deze winter binnen onze regio te worden. Wesley Meeuwsen verliet na een teleurstellend eerste half jaar zaterdag derde divisionist Stedoco en wilde het seizoen afmaken bij derdeklasser CHC. “Kunnen we mooi een feestje meepikken.” De KNVB stak er een stokje voor.

De verrassende overgang gonsde al enige tijd in het Bossche voetbalwereldje. De KNVB geeft echter definitief geen toestemming en dus speelt Meeuwsen de komende maanden níet in het shirt van CHC. “Aangezien ik voortaan op zaterdag beschikbaar moet zijn bij mijn werkgever, heb ik bij de bond een werkgeversverklaring ingeleverd. Om die reden dacht ik te kunnen overstappen naar een zondagclub”, aldus Meeuwsen over zijn beoogde tussentijdse transfer.

De drie zaterdagen in de maand die Meeuwsen moet gaan werken, zoals hij had aangegeven, bleken voor de KNVB echter niet genoeg. “Omdat ik één zaterdag niet hoef te werken, is het geen geldige reden. We hebben het daarna nogmaals ingestuurd met een nieuwe werkgeversverklaring, maar ze zeggen dat je niet in beroep kunt gaan. Ook toen ik vandaag belde, bleven ze bij hun standpunt. Heel vaag allemaal.”

Niet meer waard
Terugkeren bij Stedoco is voor Meeuwsen geen optie. Hij was er voor de winterstop geen basisspeler. “En om eerlijk te zijn, had ik weinig zin meer in het bankzitten. Al dat reizen voor 15 minuten spelen, dat vond ik geen toegevoegde waarde meer hebben. Ik had het goed naar mijn zin hoor, leuke groep. Maar het was het me niet meer waard.” Afgelopen zomer tekende de voormalig topschutter van OJC Rosmalen, JVC Cuijk, Blauw Geel’38 en De Treffers nog voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen bij Stedoco. Dat contract werd met goedkeuring van beide partijen verscheurd. “Ik wilde nog één keer vlammen in de derde divisie, maar dat is helaas niet gelukt.”

Vaarwel
Meeuwsen heeft inmiddels de 33 jaar aangetikt en het amateurvoetbal op hoog niveau vaarwel gezegd. “Ik wilde op mijn oude dag een stapje terug doen”, lacht hij als een boer met kiespijn. “Twee in plaats van drie keer trainen en lekker dicht bij huis. En het is een cliché, maar bij Concordia (voorloper van CHC, red.) is het voor mij ooit begonnen.”

Bij zijn beoogde nieuwe club, de koploper van de 3e klasse C, zou de spits terechtkomen in een elftal vol regionale vedetten. “Ze hebben een leuke spelersgroep”, geeft hij toe. “Ja, eigenlijk hebben ze al meer dan kwaliteit genoeg. Maar ze wilde me er graag bij hebben. Alles om zeker naar de 2e klasse te promoveren? Ik denk het. Hadden we nog mooi een feestje kunnen meepikken.” Maar het wordt dus een halfjaar thuis zitten. “Ik ga wel meetrainen bij CHC, zoals ik de afgelopen weken ook al heb gedaan. En misschien moet ik mijn zaalschoenen maar eens gaan opzoeken”, besluit Meeuwsen.

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in CHC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie