(Ver)trouw(en) ondanks tien nederlagen op rij

HEUSDEN – Bij HHC’09 hebben ze wel eens betere tijden gekend. De hekkensluiter van de 4e klasse F zag in de zomer nagenoeg het hele team leeglopen en daarna ook nog de trainer vertrekken. Semih Akturan bleef zijn club echter trouw. De 23-jarige nummer 10 is een man van zijn woord en denkt dat HHC ‘gewoon’ nacompetitie gaat spelen.

In totaal moet men het in Heusden doen zonder 8 of 9 vertrokken spelers. Er is niets specifieks gebeurd, legt Akturan uit, maar een meer dan flinke aderlating is het zeker. “Het begon eigenlijk allemaal pas net voor de overschrijvingsdeadline, begin juni”, vertelt de kledingverkoper. “Het ging allemaal heel snel. Twee jongens besloten in te gaan op een aanbieding van WSC, waarop drie anderen alsnog naar FC Drunen gingen. Plus eentje had al eerder besloten om daar lager te gaan voetballen, een ander was eerder in het seizoen al gestopt vanwege school en nog een derde was niet tevreden met zijn rol in het elftal.” Tot overmaat van ramp besloot ook de trainer zijn handdoek in de ring te gooien. “Een week voor de competitie stapte die op, omdat de halve selectie was leeggelopen.”

Akturan zag het met argusogen aan, maar besloot zelf wel te blijven. “Waarom? Ik had mijn jawoord al gegeven. Ik kom uit Oudheusden en speel al heel mijn leven bij HHC. Ja, we hebben veel kwaliteit ingeleverd. Maar we zien wel waar het schip strandt.”

Genoeg punten
Ondanks de sportieve tegenspoed, denk Akturan dat HHC de nacompetitie wel haalt. “Waar ik dat op baseer, na de tien aaneengesloten nederlagen? Nou, afgelopen zondag verloren we nipt, maar de laatste twee competitiewedstrijden daarvoor leverden vier punten op (de eerste van dit seizoen, red.). Het zijn veelal gelijkwaardige tegenstanders, die niet beter zijn dan wij. We hebben een aantal keer nipt verloren. Zoveel verschil zat er niet in, dus we kunnen dus nog genoeg punten pakken.”

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie