Elf vragen aan… Alejandro Navarro Keeris

SCHIJNDEL – Ook dit weekend weer, zoals gebruikelijk, een editie van onze vertrouwde rubriek. Helemaal fit is Alejandro Navarro Keeris nog altijd niet, maar met Avanti’31 speelt de voormalig speler van (Jong) FC Den Bosch wel zijn wedstrijden in de 3e klasse D. Lees verder wat de geboren Spanjaard uit Schijndel te vertellen heeft.

Naam: Alejandro Navarro Keeris.
Geboren: 7 mei 1997 in Los Barrios, Spanje.
Club(s): Ik ben via RKSV Schijndel naar Willem II gegaan. Dat fuseerde met RKC, vier jaar later heette het Brabant United en uiteindelijk werd dit weer FC Den Bosch. Na negen jaar besloot ik terug te gaan naar Schijndel, waar ik tijdens de eerste bekerwedstrijd alles afscheurde in mijn knie; binnen- en buitenband, meniscus en kruisband. Daarna bewust de keuze gemaakt om, op gevoel, naar Avanti’31 te gaan. Het blijft tenslotte mijn hobby en ik voetbal nu met mijn vrienden.
Positie: In de jeugd, tijdens de opleidingen, was ik altijd (opkomende) linksback of linker centrale verdediger. Bij de amateurs sta ik soms ook op het middenveld. Maar favoriet blijft links centraal.
Dagelijks leven: Ik woon in Schijndel, thuis bij mijn ouders en broertje. Ik ben werkzaam bij MBI in Veghel, in de functie van commercieel medewerker binnendienst en ambieer een functie als accountmanager.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn dribbel en opkomen zijn wel oké en ik kan goed uit de weg in kleine ruimtes. Minder is het omgaan met tegenslagen en irritaties.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst speel ik op natuurgras. Daar trainen en spelen we bij Avanti ook op. Het maakt het voetbal sneller, ballen kunnen beter gegeven worden.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik zeg niet dat ik altijd zwarte voetbalschoenen draag, maar het zal ook geen roze worden. Ik speel altijd op Nike Tiempo.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is dat van FC Barcelona, het trainingscomplex dat van Ajax. Daar is alles te vinden, de faciliteiten en begeleiding zijn er optimaal.
 5. Mooiste voetbalmoment: Een toernooi in Zwitserland, met de jeugd van Willem II/RKC. We speelden toen tegen de beste clubs van Europa.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Een te korte terugspeelbal in de halve finale van de beker, tegen NEC. Uiteindelijk verloren we nog met penalty’s ook.
 7. Opvallendste teamgenoot: De beste voetballer waar ik mee gespeeld heb is Frenkie de Jong. Hij die nu bij FC Barcelona is. Maar de gekste voetballer is Don Bolsius. Snelheid en acties geen probleem en buiten het veld altijd lachen met deze man.
 8. Voetbalhumor: Ik heb zo 1, 2, 3 geen anekdote paraat.
 9. Wat wil je nog bereiken: Op dit moment is helemaal fit worden het belangrijkst voor mij. Ik speel alweer enige tijd en het vertrouwen in mijn knie volledig terug krijgen, is voor mij dan ook een doel op zich. Op dit moment dus de focus bij Avanti, waar ik hoop nog een keer mee te promoveren.
 10. Beste speler uit de regio: Vanwege de korte periode op het veld binnen de regio heb ik op dit moment nog geen speler die ik op kan noemen als ‘beste’. Wellicht kom ik die dit seizoen nog tegen.
 11. Opvallendste regioclub: Ook een lastig vraag. Ik hou het maar bij Avanti. Afgelopen seizoen was ongelukkig. Veel blessures en spelers die niet aanwezig waren op wedstrijddagen. We hebben een groep met veel potentie. Veel jonge spelers die eraan komen en gretig zijn. Aan mij en andere spelers de taak om hen te coachen en sturen. We zijn dit seizoen minder gestart, maar ik denk dat we de nacompetitie moeten kunnen halen.

Geef een reactie