Weekendoverzicht: BVV verliest cruciaal duel

DEN BOSCH – Zo’n beetje de helft van alle regiowedstrijden werd afgelast, maar desondanks gebeurde er dit weekend weer genoeg op de lokale velden. Het kwartet van Kaj Huijgens velde onder meer Nuenen en BVV verloor haar degradatieduel, terwijl SCG’18 en Real Lunet juist hun krakers in de onderste regionen winnend afsloten.

We beginnen dit overzicht op De Groote Wielen, want daar was het afgelopen zaterdagavond de grote Kay Huijgens-show. In de 6-0 overwinning van OJC Rosmalen op Nuenen, de grootste van dit seizoen, was hij met 4 doelpunten de grote man.

Er waren ook de nodige zogenoemde ‘kelderkrakers’. Met name in de 3e klasse C stond er zo een op het programma. BVV en Baardwijk staan al op ruime achterstand van de rest, maar aangezien er maar één rechtstreeks degradeert, was dit onderlinge duel toch van groot belang. Er was nog maar net afgetrapt of Tom Sleenhoff (een oude bekende, van zijn tijd bij TGG) had de bezoekers al op voorsprong gezet en die tik kwam BVV niet meer te boven. Het werd 1-3 en dat betekent dat de 4e klasse, zo net na de winterstop, nu toch wel heel dichtbij komt voor de Bosschenaren.

Rode lantaarn
Ook in de 3e klasse D strijd nabij de rode lantaarn. Daar stonden namelijk Avanti’31 en SCG’18 (de nummers 13 en 12) tegenover elkaar. SCG’18 boekte z’n tweede zege op rij (0-1) en er was eveneens vreugde in Berlicum. BMC won namelijk met 2-1 van Margriet en daarmee doen de Berlicummers de laatste plaats weer over aan Avanti. In de 2e klasse H deed Real Lunet datzelfde met nummer 12 Volkel, dat op sportpark Bergenshuizen met 3-1 werd verslagen. Arda Havar is er in Vught niet meer bij. Hij werd tijdens de winterstop uit de selectie gezet en hoopt momenteel een contract te verdienen in Indonesië.

In de 4e klasse regende het afgelastingen en kwam slechts een handvol van onze regioteams in actie. Nulandia had in de ‘Heeseind-derby’ geen moeite met RKKSV; het werd 5-1 en bleef nog lang gezellig in de kantine. Wilhelmina leek te gaan verliezen, maar in de extra tijd won het dankzij late treffers van Thomas Netten en Giovanni Librizzi alsnog met 1-2 bij Boskant.

Op zaterdag was er verder nog een overwinning voor Nivo Sparta, vrijdag won FC Den Bosch met 3-0 van het grotendeels met tien man spelende Jong AZ en in de 3e klasse D van het zaterdagvoetbal liet BLC weer een kans liggen om koploper te worden. De concurrent verloor, maar op bezoek bij NEO’25 deed de club van Zuid dat ook met 2-1.

Afhaker
Onze wedstrijd van de week was FC Engelen tegen Zwaluw VFC en die topper in de 3e klasse C werd met 2-1 gewonnen door de paars-witten. Op het Engelerpark was de ruststand nog 0-0, maar net voorbij het uur zorgde Relano Bouwmans voor de Engelense voorsprong, waarna Fons Bosman niet veel later de 2-0 voor z’n rekening nam. Kevin Venrooij deed in de slotfase nog niets terug, maar Zwaluw haakt voorlopig af wat de titelrace betreft. Engelen staat nu stevig op de tweede plaats, nog maar slechts één punt achter CHC. Het heeft wel een duel meer gespeeld.

Volgende week zijn we weer terug met deze goed gelezen rubriek. De meest in het oog springende affiches zijn dan CHC tegen Zwaluw VFC, Vlijmense Boys – TGG, OSC’45 – RKKSV en SCG’18 – Nooit Gedacht.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie