Ongekende weelde in 3e klasse D

DEN BOSCH – Eindelijk kon er eens gejuicht worden in de 3e klasse D. Het is vooralsnog een tranen trekkend seizoen, maar tijdens afgelopen weekend was er zowaar een hevig bejubeld lichtpuntje voor het gros van onze regioploegen. BMC en Schijndel wonnen en SCG’18 deed dat zelfs al voor de tweede keer op rij. We spraken de opgeluchte trainers.

Van Den Dungen zijn we deze jaargang wel gewend dat ze regelmatig drie punten pakken. Hun uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht werd zondag echter afgelast. Wel won Schijndel (na vijf achtereenvolgende wedstrijden zonder overwinning) weer een keer. Zij kunnen langzaam weer naar het linkerrijtje kijken. De grote verrassingen van deze speelronde waren echter de zege in Berlicum en die van SCG, dat Avanti’31 de rode lantaarn gaf.

Het werd 0-1 tegen de Schijndelse concurrent en trainer Koen Wissing (wiens optie voor nog een seizoen is gelicht) was trots op zijn Gestelse jongens: “Voetballend hadden we het zwaar, maar wat een geweldige teamprestatie. Dit was echt een overwinning op karakter. We hebben keihard geknokt, met vliegende slidings, ballen die van de doellijn werden gehaald en prima keeperswerk van Joris (Schellekens, red.). Een mooie teamprestatie met zoveel blessures.”

Doelgemiddelde
Ook Manfred van Erp was uiteraard zeer content met de drie punten die BMC pakte tegen Margriet: “Vorige week verloren we met 2-0, maar hadden we naar mijn mening tegen SCG’18 al een beter resultaat verdiend. Maar toen benutten we de kansen niet. Dat probleem zie je ook terug in ons doelgemiddelde.”

Tegen de Ossenaren lukte het BMC zondag wel te scoren. Goals van Noud Voets (foto) en Joost Mathijssen waren genoeg voor een 2-1 overwinning. “Omdat we een smalle selectie en diverse blessures hebben, moeten we het doen met aanvulling uit JO19 en van spelers die lager zijn gaan voetballen. De komende weken worden cruciaal om aan te sluiten bij de middenmoot”, weet Van Erp, die volgend seizoen werkzaam is bij Ulysses in Megen.

Geef een reactie