‘Weet bijna niet meer hoe voelt om te winnen’

DEN BOSCH – Hekkensluiter BVV verloor zondag op het eigen, niet al te beste, kunstgrasveld de kelderkraker van Baardwijk (1-3). De ooit zo roemruchte Bossche ploeg lijkt daardoor gedoemd te degraderen naar de 4e klasse. Routinier Ilias Sadqi geeft de moed nog niet op, maar beseft dat het bijna onmogelijk wordt de dans te ontspringen.

Ilias Sadqi (30) keerde afgelopen zomer, na een seizoen bij stadgenoot BLC, weer terug bij BVV. De club waar hij jarenlang aanvoerder was van het eerste elftal in de 1e en 2e klasse. “Ik had het bij BLC goed naar m’n zin, met een heel fijne spelersgroep en John Huisman als trainer. Maar na een aantal voor mij positieve gesprekken met vertegenwoordigers van BVV besloot ik toch terug te keren. De club zou een frisse start maken met een jonge en nieuwe groep. Ik had daardoor vooraf een goed gevoel over dit seizoen. Niet dat we kampioen zouden worden of zo met BVV, maar gewoon redelijk meedraaien.”

Maar niets bleek minder waar. De Bossche club beleeft tot dusverre een dramatisch seizoen. Ruim over de helft van de competitie staat BVV, met slechts 2 punten, stijf onderaan. Het won nog geen wedstrijd. Degradatie naar de 4e klasse, een bijna ongekend laag niveau, dreigt voor de landskampioen van 1948. Sadqi had zich de terugkeer bij de Vliert-bewoners, waar hij als pupil met voetballen begon, uiteraard wel anders voorgesteld. “Ik weet al bijna niet meer hoe het voelt om wedstrijd te winnen. Die slechte resultaten vreten ook aan mijn humeur. Ik ben blij dat ik thuis, na de zoveelste nederlaag met BVV, goed wordt opgevangen door mijn vrouw en kind.”

Smalle selectie
Belangrijkste oorzaak van de slechte resultaten van BVV is volgens Sadqi de smalle selectie. “Als iedereen inzetbaar is, hebben we kwalitatief best een aardige selectie van precies elf man, die zich zou kunnen handhaven. Maar door blessures en schorsingen ben je haast nooit compleet en dan zakt het niveau ook meteen flink. Je hebt op dit niveau minimaal 15 man nodig. Ook ik heb dit seizoen door een liesblessure een aantal wedstrijden moeten missen. Vorige week tegen DSC heb ik weer 60 minuten gespeeld en zondag tegen Baardwijk gelukkig weer de hele wedstrijd op het veld gestaan.”

BVV heeft na het verlies tegen Baardwijk de kans op lijfsbehoud niet meer in eigen hand. “Ik weet dat het bijna onmogelijk is om de dans nog te ontspringen, maar ik geef de moed nog niet op. Wie weet gaan de tegenstanders ons nu onderschatten en groeien we de komende wedstrijden boven onszelf uit.” Sadqi weet nog niet of hij bij een eventuele  degradatie stopt bij BVV. “Het is niet leuk om met degradatie afscheid te nemen. Dus misschien ga ik dan nog wel een jaartje door.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie