Henk van Hattum rekent op ommekeer

HELVOIRT – Tweedeklasser Helvoirt verloor zondag, tegen Volharding, alweer de derde competitiewedstrijd op rij. Daardoor is het afgezakt naar de lagere regionen van de ranglijst. Trainer Henk van Hattum raakt er echter niet van in paniek. Hij verwacht komende weekend de ommekeer van zijn ploeg in de derby tegen buurman SVSSS in Udenhout.

Helvoirt promoveerde in 2013 via de nacompetitie naar de 2e klasse. De hechte dorpsploeg was zes jaar lang een vaste waarde op dat niveau. Helvoirt was in die periode zelfs twee keer dichtbij promotie naar de 1e klasse. Eenmaal via de nacompetitie en een keer in rechtstreekse confrontatie met de naaste belager Oirschot Vooruit. Beide keren werd promotie weliswaar nipt gemist, maar Helvoirt had wel zijn naam gevestigd als degelijke tweedeklasser met smaakmakers als de broers Luuk en Nick van der Bruggen, aanvoerder Roel Pullens, keeper Remco Kivit  en doelpuntenmachine Rico de Laat.

Dit seizoen draait het echter een stuk minder bij de equipe van de ervaren trainer Henk van Hattum (61). Helvoirt verloor zondag de derde competitiewedstrijd op rij en is daardoor afgezakt naar de lagere regionen van de ranglijst. “Deze lage klassering had ik voorafgaand aan het seizoen natuurlijk niet verwacht. Ik had echt gedacht bovenin mee te kunnen draaien, maar dat valt tot dusverre zwaar tegen”, geeft Van Hattum ruiterlijk toe.

Stuk verdedigender
Over het spel van zijn ploeg is de trainer niet eens ontevreden. “Ondanks het stoppen van onze doelman Remco Kivit, wat natuurlijk een klasbak is, hebben we niet meer doelpunten tegen dan vorig jaar rond deze tijd. We scoren tot dusverre alleen veel minder dan vorig seizoen. Ballen die er toen voor ons ingingen, gaan nu over en naast. Volharding wint van ons door een zondagsschot dat ze nooit meer zullen maken. Bovendien vind ik, met alle respect, dat veel ploegen in de 2e klasse dit seizoen een stuk verdedigender spelen dan vorig jaar. Clubs als Prinses Irene en Berghem Sport generen zich niet om maar met een spits tegen ons te spelen en daar hebben wij het als voetballende ploeg moeilijk mee.”

De trainer, die zijn contract bij Helvoirt nog niet heeft verlengd, wenst zich echter niet te verschuilen achter de speelwijze van de tegenstanders of het hebben van pech van zijn ploeg. “We moeten het geluk afdwingen door goed te blijven voetballen en te werken. Ik zie dat dat de laatste wedstrijden ook echt gebeurt. Ik heb dan ook geen helemaal klagen over de inzet van de spelers, hoor. Daarom ben ik absoluut niet in paniek dat het nu even wat minder gaat met het team. We hebben kwaliteit genoeg, die ommekeer in resultaten zal snel komen, volgens mij. Ik verwacht zondag al, in de derby tegen buurman SVSSS. Daar wonnen we eerder dit seizoen, in eigen huis, nog met 3-0 van.”

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: Peter van Gogh

Geef een reactie