Ontketende Kay Huijgens: ‘Wil ze trots maken’

ROSMALEN – Kay Huijgens kent vooralsnog een ongelukkig seizoen. Hij speelt vaker niet dan wel, werd geschorst na een domme rode kaart en heeft zijn voeten nog veel te weinig laten spreken. Maar daar was afgelopen zaterdag weinig van te merken. Volledig bevrijd tekende de 23-jarige Bosschenaar voor de ene na de andere treffer.

Voor het eerst sinds lange tijd (“geen idee eigenlijk, wanneer voor het laatst”) stond de lange OJC-aanvaller weer eens aan de aftrap voor het thuisduel met Nuenen, dat met 6-0 werd gewonnen. Binnen een halfuur had hij al drie keer gescoord, zijn vierde doelpunt volgde in de tweede helft. “Toen ik de 1-0 maakte, viel er een last van m’n schouders en kon ik lekker vrijuit voetballen.”

Huijgens vindt dat hij het afgelopen half jaar zelf heeft weggegooid. “Door een hersenschudding miste ik een aantal wedstrijden en ik pakte een domme rode kaart, puur uit frustratie. Kort daarna overleed m’n opa. Vanaf dat moment ben ik gaan nadenken en heb ik tegen mezelf gezegd dat ik juist voor hém, en natuurlijk ook voor mijn familie, weer wil laten zien wat ik kan. Ik wil ze trots maken. Dan is het natuurlijk super mooi dat ik zaterdagavond vier goals heb kunnen maken.”

Vertrekken
Uit het niets is het kind van de club, dat na omzwervingen bij TEC, Achilles Veen, Jong RKC Waalwijk en Real Lunet afgelopen zomer weer terugkeerde, ineens weer terug. En dat is wel nodig ook, want door allerlei omstandigheden zijn zoveel spelers niet meer over bij OJC. “Jammer dat verschillende jongens gestopt zijn, maar als ze het niet meer op kunnen brengen, om wat voor reden dan ook, dan respecteer ik dat. We moeten door met de spelers die er nog wel zijn”, realiseert Huijgens zich. “Of ik nog niet van plan ben te vertrekken bij OJC? Eerst maar eens deze lijn doorzetten. Vanuit daar kijk ik verder hoe of wat. We hebben een gezellige groep, ik heb het naar mijn zin. Ik hoef niet perse weg, maar als er een mooie club langs komt, zal ik daar goed over moeten gaan nadenken.”

Foto: Peter van Gogh
Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie