Wedstrijd van de Week: OSC’45 – RKKSV

DEN BOSCH – Onze uitgelichte wedstrijd van deze week vindt plaats in de kelder van de 4e klasse F. Zondag gaat RKKSV op bezoek bij OSC’45 en de inzet van dat duel is aan beide kanten duidelijk. In deze voorbeschouwing komen allebei de aanvoerders, Kim Niewold van de Orthenaren en Lars van Dijck namens RKKSV, aan het woord.

Het wordt zondag voor OSC aanhaken of afhaken. “Aanhaken”, zegt Kim Niewold gedecideerd. “Daar ben ik van overtuigd. Als je ziet hoe we hebben gevoetbald tegen HHC, met 9 man waren we nog beter. En tegen Boskant waren we echt een team, we vochten voor elkaar. Ik ga er vanuit dat we nog veel punten gaan halen als we een team blijven. Voor de winterstop waren we dat niet, hopelijk het resterende seizoen wel”, aldus de aanvoerder. 

RKKSV wil zich graag revancheren voor de blamage tegen Nulandia (5-1 nederlaag), vertelt Lars van Dijck. “En ook wel voor het gelijkspel thuis tegen OSC. Die hadden wij voor mijn gevoel moeten winnen. Nu is het of een beetje afstand nemen of gelijk komen, dus de druk staat er wel degelijk op.” Het spel van de mannen uit de Kruisstraat is de laatste weken niet echt om over naar huis te schrijven, geeft hij toe. “Maar iedereen werkt er wel keihard voor. Het wordt tijd dat het onze kant op gaat vallen.”

Afwezigen
Beide clubs kampen met blessuregevallen. “Vooral achterin missen wij veel spelers. Kenji Heijmans, Frank Savelkouls, Bert Coppens en keeper Erik Veldman liggen eruit. Gelukkig is Yeroen van Alebeek wel op de weg terug en Dennis Vorstenbosch, die een operatie heeft gehad, hopen we na de carnaval terug te hebben. We misten afgelopen zondag ook nog Jorden Huiskes en Jordy van den Berg, die op skivakantie waren. En nu is Tom Hendriks er ook een tijdje uit. Maar goed, degenen op het veld moeten het doen, hè.”

Ondanks het flinke lijstje afwezigen, sprokkelde RKKSV toch al redelijk wat punten bij elkaar. “We staan nu wel waar we horen te staan”, denkt Van Dijck. “We zullen hard moeten knokken om hier te blijven staan, dat is wel duidelijk. Maar iedereen heeft er zin in en de sfeer binnen ons team is geweldig. Daar begint het vaak wel mee. Iedereen is betrokken, ook diegene met een lange blessure. Ramon heeft natuurlijk een hele andere benadering dan Bertie had en dat heeft ook tijd nodig.”

Akkefietje
Bij OSC’45 zijn het niet alleen de geblesseerden die roet in het eten gooien. Er stopten ook enkele spelers tijdens het seizoen. “Mahir en Mazin, twee broers die overkwamen uit de A1, zijn vertrokken”, vertelt Niewold. “Nee, die speelden niet echt veel. Alleen in het begin van het seizoen. Olivier Souvereyns (die nog scoorde in de heenwedstrijd tegen RKKSV, red.) is er ook niet meer bij. Hij is ermee gestopt na het akkefietje van laatst.” Zelf is de captain al jarenlang een vertrouwd gezicht in het Orthense team. “Ik speel als verdedigende middenvelder. Of centraal achterin, als een van de centrale verdedigers niet speelt. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit seizoen niet gaan degraderen.”

Statistiek vooraf
OSC’45 begon de competitie met 6 uit 2. Elf wedstrijden later staat de teller pas op 10 punten. OSC verloor de laatste 2 duels in ieder geval niet, maar ze leverden ook slechts 2 punten op. Evenveel als de 9 potjes daarvoor. RKKSV won van de laatste 6 wedstrijden alleen van VCB. Kortom, beide ploegen zijn op zoek naar een zege.

Historie
In de afgelopen 10 jaar stonden de clubs 9 keer tegenover elkaar. Op 2 ontmoetingen na (de eerste en laatste) zat er eigenlijk weinig verschil tussen beide ploegen. In totaal won OSC’45 3 keer, RKKSV 2 keer en viermaal eindigde het onbeslist.

13 februari 2011 (5e klasse F)
RKKSV – OSC’45   2-8
(Danny Korsten, Bjorn van den Broek – Benny Eerhart 3x, Davy Gersjes 2x, Kevin de Jong, Raymond van Rijn, Willem Schalken)

8 mei 2011 (5e klasse F)
OSC’45 – RKKSV  2-1
(Maikel van de Acker, Roy Verhallen – Danny van Zoggel)

27 november 2011 (5e klasse F)
RKKSV – OSC’45  1-1
(Gijs Eras – Davy Gersjes)

6 mei 2012 (5e klasse F)
OSC’45 – RKKSV  2-2
(Kevin de Jong 2x – Jan-Willem van Mook, Harm Pennings)

27 november 2016 (5e klasse D)
RKKSV – OSC’45  1-2
(Davy Deckers – Davy Gersjes, Matthew Maas)

30 april 2017 (5e klasse D)
OSC’45 – RKKSV  1-1
(Fouad Arbib – Davy Deckers)

24 maart 2019 (4e klasse E)
OSC’45 – RKKSV  0-2
(Max van Hemmen 2x)

28 april 2019 (4e klasse E)
RKKSV – OSC’45  4-1
(Tom Hendriks 2x, Tonny Funez, Robert van Nuland – Ethmond Henriquez)

27 oktober 2019 (4e klasse F)
RKKSV – OSC’45  1-1
(Kenji Heijmans – Olivier Souvereyns)

Geef een reactie