Weekendoverzicht: Ciara halveert voetbalweekend

DEN BOSCH – Het is weer zondagavond en dus tijd voor het weekendoverzicht. Het was bewolkt, overwegend droog en dus kon er weer volop…. Oh wacht, het waaide nogal hard deze zondag. De storm, genaamd Ciara, zorgde ervoor dat er géén voetbal was op de drukste voetbaldag van de week. Toch gebeurde er, afgelopen zaterdag en eerder, nog het nodige.

We beginnen in de zaal, waar DZV/Van de Biggelaar op een doorsnee woensdagavond even op een neer (in totaal 320 kilometer!) moest reizen naar Groene Ster Vlissingen. Speler/coach Mathieu de Bekker moest ‘volgens mij wel 25 man’ vragen om met een keeper en 4 veldspelers (maar dus zonder wissels) een nederlaag op te gaan halen: 13-1.

Op vrijdag ging het met FC Den Bosch een heel stuk beter. Het boekte zelfs haar grootste zege van het seizoen, want Roda JC ging met 1-5 voor de bijl. Twee goals waren er van Sporting Lissabon-huurling Pedro Marquez (onlangs overgekomen van FC Dordrecht), één van clubtopscorer Ruben Rodriguez en Alexander Laukart en de in de winterstop van Jong FC Utrecht gekomen verdediger Junior van der Velden scoorde ook.

Diezelfde avond speelden in de zaal FCK/De Hommel en ZVS/Bodemflex heuse derby’s. Allebei met een nogal teleurstellende afloop. De Hommel, dat dit seizoen zo goed presteert in de eredivisie, verloor immers in eigen huis met liefst 3-10 van FC Eindhoven. ZVS had eveneens niets in te brengen tegen koploper BE’79, waar Gestelnaar Dennis Kapteijns onder de lat staat. Het werd in Berkel-Enschot maar liefst 10-1.

Gelijke spelen
Dan hebben we nog alleen de zaterdag over en daarop kwamen maar twee clubs uit (of op de rand van) onze regio in actie. Nivo Sparta speelde tegen de titelconcurrent van vorig seizoen, Papendrecht, met 2-2 gelijk. Bart Goesten en Frenk Schaap (in blessuretijd) brachten hun ploeg steeds op gelijke hoogte. BLC trok naar de studenten van TSVV Merlijn. Het team van trainer John Huisman was al 5 duels verstoken van een zege en won ook nu niet. In Tilburg werd het, ondanks een doelpunt van Jori Pallada, 1-1. De achterstand op koploper GDC is inmiddels opgelopen tot 5 punten.

Volgende week hopen we weer op gewoon een volledig programma. De meest in het oog springende affiches zijn volgens ons Zwaluw VFC – ODC, RKDVC – Vlijmense Boys, FC Engelen – CHC en Schijndel – Den Dungen.

Geef een reactie