Nieuwkomer nu al volwaardige derdeklasser

KERKDRIEL – DSC presteert als nieuweling prima in de 3e klasse C. De doelstelling – handhaving – lijkt ruimschoots gehaald te worden. “We hebben een team dat al jarenlang samenspeelt en onze trainer past onze tactiek wekelijks met succes aan op de tegenstanders”, verklaart Bas Vos, topscorer van DSC, het succes van zijn ploeg.

Afgelopen seizoen werd DSC, na een nek-aan-nek race met Maliskamp, kampioen van de 4e klasse. Handhaven in de zware 3e klasse C, met bijna louter derby’s, was voorafgaand aan deze voetbaljaargang de bescheiden doelstelling voor de ploeg uit de Bommelerwaard. Maar DSC blijkt als nieuweling al een volwaardige derdeklasser. De ploeg staat vlak achter de subtop geklasseerd en hoeft zich nu al geen zorgen meer te maken over lijfsbehoud.

“Het gaat inderdaad heel behoorlijk met ons tot dusverre. Eigenlijk boven verwachting zelfs”, geeft topscorer Bas Vos toe. “We pakken onze punten en draaien lekker mee. We hebben een ingespeeld team dat al jaren samenspeelt, dat is natuurlijk een groot voordeel. Bovendien weet onze trainer (Roland Timmermans, red.) alles van de speelwijze van onze tegenstanders. Hij past zijn tactiek wekelijks met succes aan op die van hen.”

Super Sunday
Komend weekend is het in 3e klasse C ‘Super Sunday’, met de topduels FC Engelen – CHC, Zwaluw VFC – ODC en Vlijmense Boys – RKDVC.  Met een overwinning op Haarsteeg zou DSC goede zaken kunnen doen in de subtop van de ranglijst. Vos beaamt dat, maar rekent zich nog niet rijk. “In deze klasse kunnen we van iedereen winnen of verliezen. Onze doelstelling was handhaving en die hebben we waarschijnlijk wel gehaald. Maar ik ga nu niet ineens roepen dat we voor een periodetitel of kampioenschap gaan. Maar misschien gaan we dat wel doen als we de komende vier wedstrijden tegen de topploegen winnen.”

Toch sluit Vos niet uit dat DSC de komende jaren de sprong naar de 2e klasse gaat maken.  “Nog niet zo lang geleden speelden we in de 4e klasse tegen clubs als Emplina en Berghem Sport. Die zijn nu uitgegroeid tot volwaardige tweedeklassers. Waarom zou DSC dat niet kunnen? Maar dat is toekomstmuziek. Laten we eerst zondag maar eens van Haarsteeg winnen”, besluit de Drielse topscorer.

Door: Kees van der Zandt  |  Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie