Dibbets en Van den Boogaard naar WNC

DEN BOSCH – Jesse Dibbets (foto) en Kay van den Boogaard voetballen volgend seizoen bij zaterdag eersteklasser WNC. De aanvallers c.q. middenvelders kennen elkaar nog uit hun gezamenlijke periode bij OJC Rosmalen en treffen elkaar komende zomer weer op het veld in Waardenburg. “Lekker op gras, in de buurt en maar twee keer trainen.”

Na twee seizoenen gaat Van den Boogaard (24) hoofdklasser OJC inruilen voor het zaterdagvoetbal. De flankspeler, die eerder bij TGG en in zijn woonplaats voor Den Dungen actief was, komt er Dibbets tegen, met wie hij vorig seizoen goed kon opschieten op De Groote Wielen. Afgelopen zomer vertrok die echter naar tweede divisionist TEC, waar Dibbets in de winterstop vroegtijdig vertrok.

“Ik kon het niet meer opbrengen om drie keer per week te trainen, in combinatie met de belasting op m’n slechte knieën”, vertelt de 26-jarige Rosmalenaar. “Voetballend gezien ging het wel echt goed, maar ik kon helaas veel te weinig meedoen. Wij trainden echt hard en vaak en dat konden mijn knieën niet aan.”

Bij WNC hoopt Dibbets wél fit te blijven. Het ontbreken van een kunstgrasveld in Waardenburg noemt hij als een van de pluspunten: “Lekker op gras, in de buurt en maar twee keer trainen. Ik heb nog wel getwijfeld om het op een hoger niveau te gaan proberen, maar ik kreeg een erg goed gevoel bij WNC. Tweede Divisie zat er voor mijn gevoel voetballend zeker in, maar helaas werkt mijn lichaam daar niet aan mee.”

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie