‘Als titelkandidaat onderaan, beschamend’

SCHIJNDEL – In de strijd (met onder meer SCG’18 en BMC) om de rode lantaarn niet in handen te hebben, pakte Avanti’31 afgelopen zondag drie hele belangrijke punten. Als vanouds was Geert van Heeswijk weer eens een van de belangrijke spelers die RKPVV omlegden. “Beschamend als je als titelkandidaat onderaan staat”, vertrouwde hij ons onder meer toe.

Gevraagd waar zijn doelpuntenproductie was gebleven, antwoordde Van Heeswijk vorige week nog met een wat mysterieuze glimlach. “Ik ben voor de winterstop nogal aan het kloten geweest met m’n rug. Maar nu wel weer fit, dus ik ga er vanuit dat het niet lang meer duurt”, sprak hij gewaagd. Enkele dagen later schoot hij er prompt twee binnen tegen de titelkandidaat van de 3e klasse D.

Dat Van Heeswijk in de eerste competitiehelft werd gemist, dat is aan de stand wel af te lezen. Vorige week was Avanti immers nog de hekkensluiter van 3D. “We staan er niet lekker voor, nee”, lacht de 31-jarige doelpuntenmachine van de Schijndelse derdeklasser als een boer met kiespijn. “We misten al het hele seizoen verschillende spelers. Wouter van Heertum heeft een knieblessure gehad, Lucas (.., red.) , Stef (Smits, red.) en Said (.., red.) hebben ook nog bijna niet meegedaan. En Sam Habraken doet dat nog steeds niet, die ligt er nog langer uit. Renzo Brus heeft ook een maand of twee niet gespeeld door een aanhoudende hersenschudding. Het zat dus ook allemaal niet mee. Maar ja, nu geen excuses meer en gas erop “, lacht de nummer tien. “Het is wel een beetje beschamend als je denkt dat je kampioenskandidaat bent en je dan halverwege de competitie onderaan staat.”

Foto: Piet van Vorstenbosch

Geef een reactie