Van Rixtel doet het nu ‘helemaal alleen’

ROSMALEN – De samenwerking bevalt van beide kanten prima. Reden genoeg voor het bestuur van RKKSV om de overeenkomst met Ramon van Rixtel (33) met een jaar te verlengen. De voormalig aanvoerder van de club debuteert dit seizoen als hoofdtrainer en staat momenteel (onderin) de middenmoot. “Er valt meer uit deze groep te halen.”

Het bevalt Van Rixtel heel goed om als hoofdtrainer te werken. “Fijn om mijn eigen visie te kunnen uitvoeren”, vertelt hij aan 073voetbal.nl. Het verschil met alle voorgaande seizoenen, toen hij bij OJC Rosmalen, HVCH, RKC Waalwijk, RKSV Schijndel en EVVC actief was als jeugd-, assistent- of tweede elftaltrainer, merkt hij duidelijk: “Dan moet je jezelf toch aanpassen aan de hoofdcoach. Als je op dinsdag samen traint, bepaalt hij wat er getraind wordt. En wanneer je dan op donderdag apart traint, dan wil je het hebben over de manier van spelen, maar moet je óók conditioneel aan de bak.”

Vorig jaar stond de Hinthamse oefenmeester nog voor de groep bij EVVC 2. “Toen trainden er iedere week ook nog eens vier van mijn basisspelers bij het eerste mee. En de week erop had ik weer andere jongens in m’n basisopstelling, omdat er weer anderen bij 1 aansloten. De structuur van de weekindeling kun je als trainer van het tweede ook moeilijker aanpassen dan wanneer je trainer van 1 bent.”

Bij RKKSV heeft Van Rixtel het helemaal ‘alleen’ voor het zeggen. “Nou, ja”, lacht hij, “We moeten de rest van de staf natuurlijk niet vergeten. Harold (van de Berg, red.) en Jeffrey (van Laarhoven, red.) ondersteunen mij fantastisch met het begeleiden van het team, verzorger Henk (Verputten, red.) staat altijd klaar voor de jongens en grensrechter Chris (van Lokven, red.) is de gangmaker van het team. We hebben sowieso een mooie selectie, met het 1e, 2e en 3e elftal. Stuk voor stuk mooie gasten.”

Feestje
Bij de hoofdmacht vallen de resultaten in de 4e klasse F, met 14 punten uit 15 wedstrijden, wel wat tegen, knikt Van Rixtel bevestigend. “Dan heb ik het nog niet eens zozeer over de punten, maar wel over de wisselvalligheid en het niveau van ons spel. Er valt meer uit de groep te halen. Sommigen moeten meer nadenken over de tactiek, anderen moeten gewoon een stapje erbij zetten en harder werken. En dan zijn er ook die aan beide zaken moeten werken.” Dat moet dan vóór en tijdens wedstrijden gebeuren, besluit hij: “Daarna maken we er, net als tijdens onze trip naar Everton in de winterstop, met z’n allen weer een feestje van. Maar een feestje is nou eenmaal leuker wanneer je presteert.”

Geef een reactie