Definitief: geen amateurvoetbal door Corona

DEN BOSCH – Het hoge woord is eruit. Zoals wij gisteren al van insiders opvingen, wordt er komend weekeinde niet gevoetbald in de hele provincie Noord-Brabant. Alle wedstrijden tot en met maandag 16 maart, waarbij Brabantse clubs zijn betrokken, zijn uitgesteld. De KNVB vindt het risico te groot in deze tijd die wordt geregeerd door het Corona-virus.

Dinsdag werden de thuiswedstrijden van de Brabantse profclubs (waaronder de derby TOP Oss – FC Den Bosch) al geschrapt. Ook door alle evenementen waar meer dan duizend mensen bij elkaar komen, moet een streep. Bij veel voetbalclubs komen op drukke weekenddagen eveneens vele honderden mensen bij elkaar. Om die reden heeft de KNVB besloten al het amateurvoetbal uit te stellen naar een nog nader te bepalen moment.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie