Elf vragen aan… Kay van den Boogaard

ROSMALEN/DEN DUNGEN – Na twee seizoenen gaat Kay van den Boogaard zijn huidige club OJC Rosmalen inruilen voor WNC. Op zaterdag voetballen, met de voor hem beste speler uit de regio. De 24-jarige Dungenaar is in dit eerste voetballoze weekend degene die aan het woord komt in onze wekelijkse rubriek ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Kay van den Boogaard.
Geboren: 7 juli 1995 in ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): Nu mijn tweede jaar bij OJC Rosmalen. Hiervoor heb ik gespeeld voor TGG en Den Dungen.
Positie: Links- of rechtsbuiten.
Dagelijks leven: Ik woon al mijn hele leven in Den Dungen en werk bij Immens uit Sint-Michielsgestel. Verder ben ik al 3,5 jaar samen met mijn vriendin.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben een tweebenige aanvaller met een goede actie en kan daarnaast kansen creëren. Er kan nog van alles verbeterd worden om een completere aanvaller te worden.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras vind ik het beste. Bij OJC spelen en trainen we op een vrij nieuw kunstgrasveld. Dat ligt er ook heel goed bij.
 3. Kleur voetbalschoenen: Een favoriete kleur heb ik niet, ik draag verschillende schoenen. Het liefst zo licht mogelijk.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is dat van OJC. Ook de tenue’s van Real Lunet zien er altijd top uit. Het mooiste sportpark in de regio is toch wel dat van OJC, dat steekt er met kop en schouders bovenuit.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat is toch wel het kampioenschap met TGG. Alle supporters en leden konden mee eten en echt alles werd er voor ons geregeld. De hele avond kwamen er zangers en het feest werd afgesloten met een grote vuurwerkshow die geregeld was door onze supporters. Ook mijn eerste jaar bij Den Dungen is een mooie herinnering. Dat jaar promoveerden we weer voor het eerst in negen jaar door de nacompetitie te winnen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het grootste dieptepunt is toch wel het breken van mijn elleboog in een wedstrijd met Heeswijk. Ik maakte een sliding, waarna er iemand met volle snelheid met zijn knie tegen mijn elleboog aankwam. Uiteindelijk heb ik nog twintig minuten doorgespeeld, tot de rust, met een ‘pakketje’ tape er omheen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Mijn opvallendste (ex-)teamgenoot is denk ik toch wel Steven van Schijndel. Die man is zó gek! We speelden op trainingskamp in Benidorm een wedstrijd en zijn directe tegenstander had al aardig wat tackles en elleboogjes uitgedeeld. Totdat Steven er klaar mee was en nog even riep ‘let op’. Die jongen ging bijna door de boarding.
 8. Voetbalhumor: Moet ik weer terugkomen op de naam Steven van Schijndel. Voor de derby met TGG tegen BVV zaten we in het supportershome, waar we onze bespreking hadden. Ineens gooide hij de muziek aan en begon bier te tappen en drinken.
 9. Wat wil je nog bereiken: Een of meerdere kampioenschappen. Als ik terugdenk aan de vorige keren, was dat echt genieten.
 10. Beste speler uit de regio: Jesse Dibbets. Die jongen kan zó goed voetballen. Hoe makkelijk hij voetbalt, dat is fijn om in je team te hebben. Volgend jaar speel ik gelukkig weer samen met hem bij WNC.
 11. Opvallendste regioclub: Dat is voor mij Den Dungen. Na de promotie van afgelopen seizoen zie je dat ze goed meedraaien in de 3e klasse. Naar mijn mening horen ze ook zeker op dat niveau thuis.
Foto: Jan Verhoeven

Geef een reactie