Ook Melvin van Gestel kiest voor WNC

ROSMALEN – Het zaterdagvoetbal is meer en meer in trek. Met Dungenaar Melvin van Gestel (24) stapt opnieuw een van de betere regiospelers over naar een club die op de eerste dag van het weekend actief is. De verdediger van OJC Rosmalen speelt volgend seizoen, net als Jesse Dibbets en Kay van den Boogaard, in Waardenburg bij WNC.

Het hing al even in de lucht, maar is nu definitief. Na zes jaar ‘mooie jaren’ en ongeveer 150 wedstrijden in het eerste elftal van OJC, houdt Van Gestel het er voor gezien. “Ik heb samen met mijn vriendin een nieuwbouwhuis gekocht in Den Dungen”, legt hij uit. “Ze is kapster en werkt op zaterdag. Als ik dan ook nog eens elke zondag weg ben, hebben we weinig tijd samen. Het is nu nog goed te doen, omdat we allebei nog thuis wonen, maar als het huis af is, is het wel zo fijn om samen een vrije dag te hebben.”

In de zoektocht naar een nieuwe club zegt Van Gestel het initiatief vooral bij zichzelf te hebben gelaten. “Ik ben gaan kijken welke zaterdagclubs goed bij mij zouden passen. Uiteindelijk kwam ik uit bij WNC, waar ik vooraf al goede verhalen over hoorde. Een relatief kleinere dorpsclub, met goede mensen daaromheen, die zich volledig inzetten voor de club en daar op het veld in ieder geval veel strijd en als het even kan goed voetbal voor terug willen zien.” Die verhalen werden tijdens gesprekken beaamd. “En ook de speelstijl, de ambitie en de gezelligheid rondom trainingen en wedstrijden, waaraan de club veel waarde hecht, heeft een goede indruk op mij achtergelaten.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie