John Huisman kan zijn hart ophalen

DEN BOSCH – Voetbal is momenteel meer dan ooit een bijzaak geworden. Zo ook voor John Huisman. De nestor van het lokale trainersgilde is normaal gesproken een voetbaldier pur sang, maar wil nu nog niet eens nadenken over een mogelijke herstart van de competitie. “Ik houd me wel bezig, kijk bijvoorbeeld oude wedstrijden terug op tv.”

Huisman is al zolang hij zich kan heugen dag in, dag uit bezig met voetbal. Maar hoe anders is het nu. Noodgedwongen zit ook de hoofdcoach van BLC thuis te wachten op betere tijden. Hij komt zijn week wel door, vertelt hij desgevraagd: “Hoe? Door vier keer in de week om de IJzeren Vrouw te wandelen en twee keer per week op de hometrainer en roeimachine te zitten. Verder doe ik wat dingen in huis en kijk ik tv en films.”

Het is ook op televisie Corona wat de klok slaat. Geen voetbal dus voor Huisman. Of eigenlijk toch wel. “Ik kijk wedstrijden terug van 10 jaar of nog veel langer geleden”, lacht hij. “Mooi toch? Leuk om de Europa Cup-finales van Feyenoord en Ajax en de EK- en WK-finales van het Nederlands elftal nog eens te zien.”

Ondergeschikt belang
Zoals de geroutineerde trainer geniet van de oude beelden, zal hij ongetwijfeld ook verlangen naar de hervatting van het amateurvoetbal. Toch zegt hij daar niet mee bezig te zijn. “Wanneer ik denk dat we weer kunnen gaan trainen en wedstrijden spelen? Dat is van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat de mensen gezond blijven en normaal kunnen functioneren in de maatschappij. Hoe we verder gaan met de competitie, dat zien we daarna wel weer.”

Huisman en andere liefhebbers kunnen komend weekend in ieder geval hun hart ophalen. Zondag zendt de NOS namelijk tussen 15.00 en 17.50 uur beelden uit van de Nederlandse zegetocht op het EK van 1988. Aansluitend volgt de Andere Tijden Sport-aflevering over de huldiging van Oranje, met de rondvaart door de Amsterdamse grachten. De finale tegen de Sovjet-Unie is later op de zondag, in zijn geheel, te bekijken via nos.nl.

Geef een reactie