Elf vragen aan… Mohammed Nikbakht

DEN BOSCH – Of we het seizoen afmaken en Mo Nikbakht ooit nog het shirt van Nivo Sparta zal dragen, moeten we afwachten. Tijdens deze voetballoze periode had de pakketchauffeur, in de avonduurtjes, in ieder geval tijd genoeg om onze ‘Elf vragen aan…’ te beantwoorden. Lees verder om meer over de 25-jarige aanvaller te weten te komen.

Naam: Mohammed Nikbakht, ook wel ‘Mo’.
Geboren: 22 oktober 1994 in Dirksland (Zeeland). 
Club(s): Dit seizoen is mijn derde en laatste bij Nivo Sparta. Hiervoor heb ik voor Achilles Veen, RKSV Schijndel en OJC Rosmalen gespeeld. Volgend jaar voetbal ik bij Roda Boys.
Positie: Links- of rechtsbuiten of op 10. Mijn favoriete positie is linksbuiten.
Dagelijks leven: Ik woon sinds 2015 op De Groote Wielen in Rosmalen en heb een koeriersbedrijf waarbij ik pakketten vervoer voor DHL en PostNL. Verder heb ik alweer 4 jaar een vriendin en we hebben plannen om dit jaar een huis te kopen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Een van mijn sterke punten is dat ik heel zelfverzekerd ben en altijd een actie wil maken, ongeacht wie mijn tegenstander is. Dankzij mijn technische vaardigheden lukt het vaak die te passeren. Waar ik een hekel aan heb, is meeverdedigen. Het liefst geef ik mijn back al op het middenveld over, maar dat kan natuurlijk niet altijd.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst speel ik op een goed kunstgrasveld, al moet ik zeggen dat een goede grasmat ook heel fijn is. Bij Nivo Sparta trainen en spelen we onze thuiswedstrijden op kunstgras. Waarom ik het liefst op kunstgras speel? Omdat het dan toch iets makkelijker is om met de bal te ‘spelen’.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik speel altijd op Nike Mercurial Superfly 7. Qua kleur maakt het me niet uit, ik heb al 100 verschillende kleuren gehad.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Nivo Sparta en OJC zijn toch wel de mooiste sportparken. Qua accommodatie liggen beide clubs er perfect bij. Het mooiste tenue op dit moment vind ik het uittenue van Borussia Dortmund.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met Nivo Sparta vorig seizoen. We hadden een heel sterk, maar vooral ook leuk team. Daarnaast heb ik in de A1 bij Willem II/RKC een heel leuk jaar gehad. We eindigden als vierde in de eredivisie en haalden de bekerfinale.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De enkelblessure, op mijn negentiende, waar ik bijna twee jaar lang mee rond heb lopen sukkelen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat zijn er twee. Allereerst Willem Looijen, echt een fenomeen. Iedere bal die hij raakt in de 16 is een goal. Al is het met zijn scheen of knie, de bal gaat er altijd in. Daarnaast was de inmiddels gestopte Marvin Westerduin ook een heel ‘opvallende teamgenoot’. Iedere keer kwam hij weer met een verhaal waarbij heel het team in een deuk lag.
 8. Voetbalhumor: Onze vlagger bij Nivo Sparta, Gustavo Enciso Garcia, komt altijd dansend de kleedkamer binnen als er een salsaliedje opstaat. Soms gaat hij zelfs op de tafel dansen. Daarnaast is hij er als de kippen bij als er maar een klein opstootje in het veld ontstaat. Voordat er iemand is opgestaan, staat hij bij wijze van spreken al bij de scheidsrechter. Als hij natuurlijk niet zelf hoeft te vlaggen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Zoveel mogelijk kampioenschappen en promoties meemaken, dat is toch wel het leukste wat er is. Daarnaast is het altijd leuk om een uitdaging op een hoger niveau aan te gaan. Wie weet wat daar uit komt.
 10. Beste speler uit de regio: Rewien Ramlal. Een hele goede vriend van me, maar op voetballend gebied ook de meest complete back die ik ken. Hij weet precies wat hij moet doen in iedere situatie. Hij zat vorig jaar bij mij in het team, maar raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie. Meniscus gescheurd en veel kraakbeenschade, waardoor hij genoodzaakt was om te stoppen.
 11. Opvallendste regioclub: CHC en Real Lunet. CHC heeft ook dit jaar weer een heel leuk team bij elkaar gekregen en wordt misschien wel twee keer op rij kampioen. Wat mij verder opviel, is dat Real lange tijd slecht draaide dit seizoen. Op papier hebben ze een heel goed elftal, maar het liep niet hoe het hoorde te gaan. De laatste drie wedstrijden hebben ze wel weer gewonnen.
Foto: Marco Oomen

Geef een reactie