‘Sowieso geen voetbal meer in juli’

DEN BOSCH – Hoewel er over de komende periode veel onzekerheid is, is de boodschap die de KNVB dit weekend verspreidde wél duidelijk: als het even kan, worden de competities na de Corona-crisis alsnog afgemaakt. Uiterlijk op 30 juni, zonder dubbel programma met Pasen en met zo weinig mogelijk doordeweekse wedstrijden.

Voorlopig denken we even weinig aan voetbal. De bal rolt bij geen enkele Nederlandse amateurclub. Deze ‘onthoudingsperiode’ duurt zeker tot 6 april. Daarna hoopt de KNVB alsnog alle competities, in ieder geval die in de A-categorie, in zijn geheel af te werken. Wegens de vakanties en start en voorbereidingen op het nieuwe seizoen moet de huidige jaargang volgens de bond uiterlijk eindigen op 30 juni. Geen voetbal in juli meer dus.

De KNVB werkt momenteel aan verschillende scenario’s. Het streven is om de hogere (A-categorie) competities – in verband met de bijbehorende promoties en degradaties – helemaal uit te laten spelen. Voor de afloop van de competities in de B-categorie worden de verdere ontwikkelingen afgewacht. Mochten kort na 6 april de competities hervat kunnen worden, dan zal er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland worden. Wel ontkomt de bond er niet aan om midweekse wedstrijden te laten spelen. Dit wordt, waar mogelijk, tot een minimum beperkt.

Waar normaal als uiterste overschrijfdatum (voor het overstappen naar een andere club) 15 juni wordt gehanteerd, zal die deadline dit jaar wellicht worden opgeschoven, zo laat de bond verder weten. Er is op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of en hoe de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond.

Gesloten
Tot slot maakt de KNVB duidelijk dat het absoluut verboden is om gebruik te (laten) maken van de velden. Alle sportaccommodaties zijn gesloten voor publiek, om de kans op verspreiding van het virus zo minimaal mogelijk te houden. Bij overtreding van de maatregel kan een boete opgelegd worden aan de overtreders.

Geef een reactie