Einde voetbalseizoen voor de amateurs

DEN BOSCH – De ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op. Berichtten we gisteren nog over het uitspelen van zoveel mogelijk competities, op deze maandagavond is duidelijk geworden dat dat idee in ieder geval van de tafel geveegd wordt. De verscherpte maatregelen die zijn aangekondigd, zorgen automatisch voor het einde van het voetbalseizoen.

Samenkomsten zijn in Nederland tot 1 juni uit den boze, zo maakten minister-president Rutte en enkele ministers vanavond tijdens een persconferentie bekend. Dat betekent dat het onmogelijk wordt om de amateurvoetbalcompetities, waarbij de meeste teams nog zo’n 10 wedstrijden te gaan hadden, uit te spelen. Hoe we na de zomervakantie verder gaan, is koffiedik kijken. De uitdaging is aan de KNVB om met een gedegen plan te komen.

Geef een reactie