‘Op 95% kan ik ook een meerwaarde zijn’

DEN BOSCH – Nee, helemáál de oude is hij nog niet. Maar dat het weer stukken beter gaat met Sam van Doremalen, dat is zeker. De voormalig verdediger van OJC, Real Lunet en BVV heeft zelfs de eerste wedstrijdjes alweer in de benen. Volgend seizoen hoopt hij er weer als vanouds te staan, als speler van WNC. “Op 95% kan ik ook een meerwaarde zijn.”Zie ook: Hoe is het met… Sam van Doremalen (15-08-’19)

Van Doremalen (27) trainde vanaf het begin van dit kalenderjaar, samen met Wesley Meeuwsen, mee met het eerste elftal van CHC. “Ik heb ook al een wedstrijd meegedaan gedaan bij CHC 3, waar de afvallers van 1 meedoen”, zo vertelt hij. In de zaal was hij eveneens alweer actief met DZV/Van de Biggelaar. “Het gaat gelukkig met de week beter. De oude ben ik nog niet, maar ik ben op de goede weg.”

In juni zag het er allemaal nog heel anders uit. Toen raakte de Bosschenaar ongelukkig, maar tegelijkertijd zwaar geblesseerd. Door een kneuzing in zijn hersenen verbleef hij een poos in het ziekenhuis en kon hij in het begin zelfs zijn hele rechterkant niet bewegen. Maar hij zette sindsdien (letterlijk en figuurlijk) flinke stappen. “Ik ben weer bij CHC aangesloten. Bij Fatah (Hadouir, red.), die vanaf het begin betrokken was. Hij vroeg of ik misschien wilde proberen mee te trainen. Het begin was heel onwennig, maar het gaat elke week beter. Of ging, beter gezegd. Helaas is trainen er momenteel even niet meer bij.”

Een paar weken geleden maakte hij ook weer zijn eerste minuten én (“voor wat het waard is”) doelpunt in de zaal. “Zo maak ik kleine stapjes in de goeie richting. Mede dankzij mijn fysio, Rik van Leeuwen, die al een halfjaar met mij bezig is. Het kan beter, maar zeker ook slechter.”

Goed woordje
Van Doremalen is, na Jesse Dibbets, Kay van den Boogaard en Melvin van Gestel, alweer de vierde regiospeler die onlangs zijn jawoord voor het volgende seizoen gaf aan WNC. “Hoe ik daar terecht kom? Jesse heeft een goed woordje voor me gedaan. Hij wist van m’n vooruitgang en heeft me ‘getipt’ in Waardenburg. Of ik weer 100% terug kom, weet ik niet. Maar 95% zou ook mooi zijn. Ik weet in ieder geval zeker dat ik er een meerwaarde ben.”

Geef een reactie