Financiële injectie voor lijdende voetbalclubs

DEN BOSCH – Net als ondernemers die te lijden hebben onder de Corona-crisis, kunnen ook sportverenigingen rekenen op een financiële tegemoetkoming. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. Via het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken is voor hen, onder bepaalde voorwaarden, een eenmalige gift beschikbaar.

Dat ondernemers die hun vaste lasten niet meer kunnen betalen door de maatregelen tegen het Corona-virus, binnenkort kunnen aankloppen bij de overheid, was al bekend. Het kabinet komt nu ook sportverenigingen en stichtingen tegemoet die te lijden hebben onder de crisis. Om de inkomstenderving tijdens deze periode te verzachten, wordt door de staat gezorgd voor een eenmalige injectie van 4.000 euro.

Op dit moment is het voor clubs nog niet mogelijk een aanvraag te doen. De regeling, waarbij zelf bepaald mag worden waaraan het geld wordt uitgegeven, wordt momenteel uitgewerkt. Er moet sprake zijn van een gebrek aan financiële middelen voor het voldoen van doorlopende, vaste lasten. Personele lasten vallen buiten deze regeling.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie