Elf vragen aan… Hans Lathouwers

DEN BOSCH – Dit seizoen staat Hans Lathouwers, voor het tweede en tevens laatste jaar, aan het roer bij DVG in Liempde. Hij hoopt op een mooi vervolg van zijn trainerscarrière. Het liefst bij een dorpsclub, zoals BMC, Haarsteeg, RKDVC, Schijndel en Emplina, waar hij voorheen de leiding had. Middels onze elf vragen komen we meer over hem te weten.

Naam: Hans Lathouwers.
Geboren: 23 juli 1962 in Amsterdam. 
Club(s): Avanti (Twello), Go Ahead Eagles, FC Den Bosch, BVV, UDI’19 en TGG als speler. Daarna Alem, BMC, BVV, Haarsteeg, Emplina, RKDVC, Schijndel, BVV en momenteel DVG als trainer.
Positie: In de jeugd ben ik begonnen als opkomende rechtsback. Later speelde ik altijd centraal in de as. Positie 3, 4, 6, 8 of 10 maakte niet uit. Tegenwoordig langs de lijn.
Dagelijks leven: Ik ben getrouwd met Alice, we hebben twee jongens, Dennis en Vincent, en wonen op de Maaspoort. In het dagelijks leven ben ik rij-instructeur bij Verkeersschool Bakker in Vlijmen. Mijn hobby’s zijn uiteraard voetbal en lekker koken en eten.

 1. Sterkste/zwakste punt: Dat was mijn overzicht en pass. Mijn zwakste punt was aanvallend koppen.
 2. Kunst- of natuurgras: Een mooi grasveld zal altijd mijn voorkeur houden, maar wanneer het slecht weer is, dan is een kunstgrasveld zoals bij DVG ideaal.
 3. Kleur voetbalschoen: Zwarte Adidas.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik vind een geheel wit tenue een mooie uitstraling hebben en het sportpark van SCG’18 vind ik wel wat hebben. Mooie kantine en een mooi hoofdveld.
 5. Mooiste voetbalmoment: Zowel als speler, maar ook als trainer, zijn natuurlijk de kampioenschappen met BVV, Haarsteeg, Emplina en UDI’19 – twee keer – de mooiste momenten. En de periodetitels. Daar doe je het voor.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In een wedstrijd van Go Ahead Eagles miste ik een minuut voor tijd voor open goal. Het was een belangrijke wedstrijd, dus ik kon wel door de grond zakken. Als trainer vond ik de degradatie met BVV een dieptepunt. Temeer omdat we juist voldoende spelers hadden om voor het kampioenschap te gaan.
 7. Opvallendste teamgenoot: Bij Emplina staat Luuk van der Vondervoort in de verdediging. Daar hoor je nooit veel over, maar ik vind hem een geweldige verdediger.
 8. Voetbalhumor: Ik heb als trainer het geluk gehad om met Henny Hol samen te mogen werken. Een geweldige speler en in de kleedkamer een echte sfeermaker. Op een trainingsavond stonden er wat dames te kijken, die na de training in de kantine gingen zitten. Henny vond het weer tijd voor een van zijn grappen. Hij trok zijn kleding uit, stopte die in zijn tas en liep vervolgens in zijn blote kont met de tas over zijn schouder naar buiten. De dames wisten niet waar ze moesten kijken en wij lagen op de grond van het lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Voor volgend seizoen heb ik nog niets. Het aanbod is dit jaar niet erg groot, trainers hebben al snel bijgetekend. Ik wacht af. Het liefst train ik een dorpse club, dat ligt mij het beste.
 10. Beste speler uit de regio: Younes (Hadouir, red.) is natuurlijk een geweldige speler. Ik heb in mijn voetbalverleden zelf ook tegen jongens gespeeld die het later aardig gedaan hebben, zoals Koeman, Rijkaard, Witschge, enzovoorts.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind dat mijn eigen cluppie redelijk opvalt, omdat we met beperkte middelen goed meedraaien in de 3e klasse. Het staat zo dicht op elkaar, dat een wedstrijd winnen of verliezen bepaalt of je boven- of onderin meedoet. Wij kunnen het met DVG iedereen moeilijk maken, maar daar moeten we ook ieder weekend vol voor gaan.
Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie