De Sliert aan de slag bij Roda Boys

DEN DUNGEN – Volgend seizoen is Jan van Grinsven de hoofdtrainer van zaterdag tweedeklasser Roda Boys/Bommelerwaard. De 60-jarige Dungenaar, die eerder actief was als coach van Den Dungen, GDC en BMC, pakt het trainerschap na drie seizoenen weer op. “Omdat het weer begon te kriebelen”, zo geeft hij toe.

Al sinds jaar en dag kennen we Van Grinsven natuurlijk als keeper, assistent- en keeperstrainer en met name boegbeeld van FC Den Bosch. Momenteel is hij bij ‘zijn club’ actief als commercieel medewerker. Op het veld staat hij niet meer, maar daar gaat dus verandering in komen. Seizoen 2016-2017 was Van Grinsvens laatste als trainer (van BMC). Het was zijn bedoeling om te stoppen, maar het trainersbloed blijkt te stromen waar het niet gaan kan.

“Ik ben gaan kijken naar mijn zoon Loek, die bij Den Dungen voetbalt”, vertelt hij aan 073voetbal.nl. Na de wedstrijd hadden we dan contact over hoe hij en de ploeg gespeeld hadden. Daar vandaan ging het weer steeds meer kriebelen.” De interesse van Roda Boys was genoeg om de Sliert van de Vliert komende zomer weer trainer te maken. “Toen ze belden, heb ik de knoop doorgehakt.”

Vinger in pap
Sinds de winterstop is Mike Scholten, die vroegtijdig zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft moeten hangen, assistent-trainer en lid van de technische commissie van Roda Boys. Ongetwijfeld heeft de Rosmalenaar een vinger in de pap gehad bij de aanstelling van Van Grinsven als nieuwe hoofdtrainer. Ze kennen elkaar immers nog uit hun gezamenlijke tijd bij FC Den Bosch. “Samen met Mike wil ik proberen iets moois neer te zetten”, aldus de aanstaand trainer van de club uit Aalst.

Foto: Frank van Engelen

Geef een reactie