Empelnaar Thijme Deckers langer bij NEC

EMPEL/NIJMEGEN – Thijme Deckers (18) uit Empel speelt ook volgend jaar in de jeugdopleiding bij NEC. Hij zal dan uitkomen in het onder 21-elftal van de Nijmeegse club, dat speelt op het hoogste niveau. De voormalige jeugdspeler van Emplina, die er op zijn vijftiende debuteerde in het eerste elftal, is sinds 2018 actief bij de Nijmeegse eerstedivisionist.

Drie jaar geleden debuteerde Deckers, al op jonge leeftijd, in de hoofdmacht van Emplina. Zijn goede spel viel ook de scouts van NEC op en na een stageperiode werd hij ingelijfd door de eerstedivisionist. De afgelopen twee jaar speelde Deckers wekelijks als basisspeler in de JO18 van NEC. Tot tevredenheid van de technische staf, want de jonge Empelnaar zal er ook volgend seizoen actief zijn.

FC Den Bosch toonde de afgelopen weken eveneens belangstelling voor het talent uit Empel. Hij werkte een stage af bij de Vliertbewoners, maar door de gewijzigde opzet bij de KNVB – waarin een nieuwe onder 21-competitie wordt toegevoegd – neemt FC Den Bosch geen nieuwe spelers van buitenaf meer aan voor volgend seizoen. “Hartstikke mooi voor Thijme dat hij bij NEC kan blijven en dus op hoog niveau kan voetballen”, laat William van Overbeek, jeugdtrainer van FC Den Bosch, weten. “Bij ons was het, in verband met het luxeprobleem dat we hebben qua hoeveelheid spelers, lastig voor hem geworden om speeltijd te krijgen.”

Deckers gaf afgelopen seizoen al aan dat teruggaan naar Emplina voor hem voorlopig nog geen optie is. “Ik wil me als voetballer blijven ontwikkelen op een goed niveau en bij een profclub gaat dat nu eenmaal beter dan bij de amateurs. Komend seizoen bij NEC onder 21 krijg ik daar volop de gelegenheid voor.”

Door: Kees van der Zandt

Geef een reactie