Elf vragen aan… Luuk Brouwers

DEN BOSCH – Het zou zomaar kunnen dat ie de honderd duels voor FC Den Bosch niet haalt. Luuk Brouwers, die doorbrak uit de eigen jeugd, gaat de club na dertien jaar verlaten voor een nieuwe uitdaging bij Go Ahead Eagles. Of het huidige seizoen nog wordt uitgespeeld? Dat is gissen. Dat Brouwers (helaas) tijd genoeg had om onze vragen te beantwoorden, dat is een feit.

Naam: Luuk Brouwers.
Geboren: Op 3 mei 1998 in het ziekenhuis van Helmond. Sinds heb ik altijd gewoond in het mooie Lieshout.
Club(s): Ik ben als klein mannetje begonnen bij de plaatselijke voetbalclub ELI. Toen ik 9 jaar was, werd ik gescout door FC Den Bosch en daar heb ik vanaf de O10 (E1) altijd gevoetbald. Komend seizoen speelt ik bij Go Ahead Eagles, waar ik een contract heb getekend voor 3 jaar.
Positie: middenveld, het liefst op nummer 6 of 8.
Dagelijks leven: Ik woon in Lieshout, maar ik ga in Deventer wonen samen met mijn vriendin Demi. Ik ben ook vaak te vinden in Rosmalen, waar zij woont. Ik houd, naast voetbal natuurlijk, ook van andere sporten. Ik vind het heel leuk om te tennissen, squashen, mountainbiken, etc. Ook game ik graag in mijn vrije tijd samen met vrienden.

  1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn wilskracht en mijn loopvermogen. Ik ben bereid om veel meters te maken en heb een hekel aan verliezen, dus zal er alles aan doen om te winnen. Het zwakste punt noem ik liever een verbeterpunt. Ja, die heeft iedereen natuurlijk. Ik wil me graag ontwikkelen op het gebied van explosiviteit. Kort en fel zijn in de duels en daardoor ook agressief.
  2. Kunst- of natuurgras: goed natuurgras en anders kunstgras. Elke voetballiefhebber speelt het liefst op natuurgras, maar tegelijkertijd heeft ook elke voetballer een hekel aan heel slecht natuurgras. Op het moment dat het heel slecht is, gaat mijn voorkeur uit naar kunstgras. Op het moment dat het natuurgras er goed bij ligt, kiest elke voetballer voor natuurgras, en ik dus ook.
  3. Kleur voetbalschoenen: Het liefst zwarte schoenen, maar ik heb totaal geen moeite om met gekleurde voetbalschoenen te spelen. In sommige gevallen heb je weinig keus, zoals sponsoring of iets dergelijks.
  4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue vind ik dat van Liverpool. Het is meer het gevoel wat ik bij die club heb. Dus dan hebben we meteen ook het ‘sportpark’ – ik kies voor stadion in dit geval – te pakken: Anfield. De supporters en de ambiance daar is fantastisch, een droom voor elke voetballer. Het lijkt me ook echt soort van volksclub.
  5. Mooiste voetbalmoment: Het winnen van de periodetitel met FC Den Bosch. Een geweldig moment, van de wedstrijd tot aan de supporters die op ons stonden te wachten, en natuurlijk tot aan het feestje daarna. Dat was geweldig, en ook het winnen van een prijs is fantastisch.
  6. Dieptepunt/grootste blunder: De wedstrijd thuis tegen Achilles. Toen speelde ik zó belabberd, dat was ongelooflijk.
  7. Opvallendste teamgenoot: Ik heb enorm genoten van Niek Vossebelt. Hij kon op de juiste momenten serieus zijn, maar tegelijkertijd kon je ook ontzettend met hem lachen.
  8. Voetbalhumor: Dat zijn een hoop mooie verhalen. Ook veel die natuurlijk in de kleedkamer blijven. Wat ik geweldig vond, was het moment dat Rauno Sappinen even dacht dat hij heel veel geld ging verdienen met de oh zo bekende grap met de drie eieren kapot slaan op iemands hoofd. Vijf of zes man bood 50 euro de man, zodat wij ‘drie eieren’ op zijn hoofd konden kapot slaan. Hij ging er helemaal voor zitten, had er eigenlijk ontzettend veel zin in. Hij was er heilig van overtuigd dat hij 300 euro binnen ging harken. Zoals iedereen eigenlijk weet, sloegen we toen maar twee eieren kapot. Het ongeloof ik zijn blik was echt fantastisch. Hij begreep heel de grap niet en baalde als een stekker. Uiteindelijk heeft hij kleren en autosleutels verstopt – onder anderen die van mij – waardoor ik niet naar huis kon.
  9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou graag in de Eredivisie willen voetballen. Liverpool is een droomclub, maar we moeten ook wel een beetje realistisch zijn. Ik houd van een typische volksclub, dus daar zie ik mezelf graag voetballen. FC Den Bosch en volgend jaar Go Ahead Eagles zijn daar echte voorbeelden van.
  10. Beste speler uit de regio: Frenkie de Jong. Hij speelde destijds nog bij Jong Ajax toen ik tegen hem speelde. Ja, dat was ongelooflijk. Dat was gewoon smullen terwijl je achter hem aan liep.
  11. Opvallendste regioclub: Gemert, waar mijn broer voetbalt. Ze zijn afgelopen jaar gepromoveerd van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie en deden het heel goed. Ze stonden hoog op de ranglijst, iets wat ze zelf misschien niet hadden verwacht.
Foto: Henk van Esch

Geef een reactie