Coen Burg keert terug bij De Hommel

DEN BOSCH – Komend seizoen is Coen Burg weer ‘gewoon’ keeper bij FCK/De Hommel. De 24-jarige Bosschenaar was er twee jaar tussenuit, maar keert zodra de (zaal)voetbalseinen weer op groen gaan terug bij de club waar hij al op jonge leeftijd doorbrak. Met De Hommel hoopt hij, als vanouds, hoge ogen te gaan gooien in de eredivisie.

Nee, zijn periode in Gorinchem zijn hem niet tegengevallen, zo benadrukt Burg. “Helemaal niet zelfs. ZVG/Cagemax is ook gewoon een topvereniging. Maar ze spelen in de eerste divisie en ik wilde weer naar het hoogste niveau.” Toen De Hommel aan de bel trok, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Ik had niet verwacht dat ze nog zouden komen. Dit was een kans die misschien maar één keer voorbij komt. Die wilde ik met twee handen aangrijpen.”

Een maand geleden gaf Burg nog zijn jawoord aan ZVG, maar daar is hij na het belletje uit Den Bosch op terug gekomen. “Niet netjes”, geeft hij toe. “Maar de kans om op het hoogste niveau te spelen wilde ik niet laten lopen.”

Na het vertrek van Ian Willems moest er een nieuwe doelman komen bij de zaalvoetbalclub die dit seizoen sterk terugkeerde in de eredivisie. Opnieuw is dus een Bosschenaar gestrikt bij de landelijke zaalvoetbalgigant. “Bij ZVG heb ik twee super leuke jaren gehad en ik had er met plezier nog een jaar gebleven als De Hommel niet was gekomen. Maar nu gaan we ervoor bij FCK. Ik denk dat we mee gaan doen om de prijzen. Dat is in ieder geval wel de doelstelling.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie