Hoek hoopt met Alem op 3e klasse

ALEM – ‘Veel te rustig’, noemt Ben Hoek zijn huidige situatie als hoofdtrainer van v.v. Alem. “We hadden nu zo’n beetje misschien wel kampioen kunnen zijn. We willen graag het veld op om ons voor te bereiden op weer een uitdaging.” 073voetbal sprak met de geroutineerde oefenmeester, wie het prima bevalt bij de club uit het 654 inwoners tellende Maasdorp.

Hoek keek de afgelopen decennia bij verschillende amateurclubs in (of net buiten) onze regio in de keuken. De meeste daarvan waren wel een tikje groter dan Alem, maar ook bij zijn huidige werkgever heeft de trainer uit Sint Michielsgestel het prima naar zijn zin. “Ondanks dat het een kleine vereniging is, zijn de zaken rondom het voetbal hier goed geregeld.”

Op het veld vertalen de spelers van het eerste elftal die goede zorgen in dito resultaten. Alem promoveerde vier jaar geleden uit de 5e klasse en draait sindsdien – vorig seizoen nog onder Peter Burg – bovenin mee. “We werken er hard aan om de club op 3e klasse-niveau te krijgen”, vertelt Hoek. Dit seizoen was zijn ploeg hard op weg om dat succes te bereiken. Alem was degene met de minste verliespunten in de 4e klasse E, maar het Coronavirus gooide roet in het eten. “Iedereen was fit en gretig. Jammer en zuur dat het seizoen zo eindigt. Maar we hebben met z’n allen Alem wel weer op de kaart gezet.”

Aangevraagd
Als we Hoek vragen nog even terug te kijken op het afgelopen jaar, rept hij over ‘goede wedstrijden’ en komt zeker het bekeravontuur ter sprake. “We zijn daarin ver gekomen, mede door derdeklasser Vlijmense Boys en tweedeklasser VOAB uit te schakelen. We sneuvelden tegen Achilles Veen, dat in de hoofdklasse speelt.” Het nieuwe seizoen hoopt Alem in de 3e klasse te mogen beginnen. “Dat hebben we aangevraagd bij de KNVB. Het zou een verdiende beloning zijn voor onze prestaties. Bovendien bestaat Alem dit jaar 90 jaar, dus zou het een mooi cadeau zijn voor de club.”

Mocht het verzoek onverhoopt niet gehonoreerd worden, dan is er geen man overboord in het kleine dorp. “Dan gaan we er gewoon alles aan doen om komend seizoen alsnog te promoveren”, zegt Hoek vastberaden. “Of dat moet lukken? De tijd zal het leren. We gaan er uiteraard voor, maar het zal natuurlijk niet makkelijk worden.”

Geef een reactie