Lathouwers vindt Rhode een ‘buitenkans’

DEN BOSCH – Eigenlijk had ie het niet meer verwacht, maar alsnog heeft Hans Lathouwers een zeer mooie club gevonden. De Bossche trainer staat volgend seizoen aan het roer bij eersteklasser Rhode. “Ik was niet perse op zoek naar een nieuwe club, maar ik ben hier heel blij mee. Dit was een buitenkans. Een club die, denk ik, heel goed bij mij past.”

Zie ook: Hans Lathouwers was graag bij DVG gebleven (05-12-’19)

Bijna een halfjaar geleden maakte het bestuur van DVG, waar Lathouwers dit seizoen als middenmoter prima resultaten mee boekte in de 3e klasse C, bekend dat het contract van de coach niet werd verlengd. De rij-instructeur wilde graag elders zijn werkzaamheden voortzetten. “Maar er was natuurlijk niet heel veel vrij, dus wanneer het niet wil komen, was het verder ook prima geweest”, zegt hij nu.

Toch deed hij een poging. “Toen ik hoorde van het ontslag van John (Meijs, red.) heb ik geïnformeerd wat de mogelijkheden waren. Ik heb daarna gesolliciteerd bij Rhode en na verschillende gesprekken met spelers, de technische commissie en het bestuur is uiteindelijk de keuze op mij gevallen. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee.”

Rhode eindigde het niet afgemaakte seizoen als hekkensluiter van de 1e klasse C. Het is aan Lathouwers en zijn nieuwe groep om dat resultaat komend jaar te verbeteren.

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie