Dennis Kapteijns gaat tóch eredivisie in

DEN BOSCH – Hij leek met het ‘Liverpool’ van de Nederlandse (zaalvoetbal) eerste divisie naast alle prijzen te grijpen. En feitelijk is dat nog steeds het geval. Toch kan Dennis Kapteijns juichen om een heuglijk feit. De doelman uit Sint Michielsgestel promoveert namelijk alsnog naar de het hoogste landelijke niveau. “Niets anders dan gerechtigheid.”

Zie ook: ‘Een soort Liverpool’ toch naar eredivisie? (24-03-’20)

Geen kampioenschap, geen beker, geen feestjes. Wat zo’n succesvol seizoen had moeten worden voor BE’79 draaide uit op een sof. De straatlengte voorsprong op de ‘concurrentie’ was, wegens de vroegtijdige beëindiging van de competitie, niet genoeg voor de titel. En door de bekerfinale, waarvoor de zaalvoetbalclub uit Berkel-Enschot zich dit seizoen verrassend had geplaatst, ging ook al een streep.

Maar de zon is toch nog gaan schijnen voor de teleurgestelde zaalvoetballers. Gisteren werd namelijk duidelijk dat de club tóch promoveert naar de eredivisie. Die wordt uitgebreid van 12 naar 16 clubs, waardoor de nummers 1 en 2 van beide eerste divisies zich voegen bij de beste zaalvoetbalploegen van het land. “Dit is wel het minste, na een seizoen zonder nederlaag”, jubelt Kapteijns. “Het is een goede pleister op de wonden. Het geeft weer moed om er weer voor te gaan en te gaan trainen. Dat was wel lastig in deze onzekere tijden. Maar zodra het kan gaan we eerst maar eens een feestje vieren.”

Op de schop
Komend seizoen maken naast BE’79 ook Texel’94, Leekster Eagles en ZVV Den Haag de stap naar de eredivisie. Daarin treffen ze onder meer FCK/De Hommel, met Younes Hadouir en de teruggekeerde Coen Burg in de gelederen. De opzet van de competitie gaat flink op de schop. Er zal eerst een halve competitie afgewerkt worden, waarna de bovenste en onderste acht clubs respectievelijk onderling gaan strijden om de titel en tegen degradatie.

Geef een reactie