De Nies: niet meer heen en weer sjouwen

DEN BOSCH – Opgelucht haalde Johnny de Nies adem toen op 31 maart bekend werd gemaakt dat het seizoen als niet gespeeld werd beschouwd. “Goed nieuws voor ons. Gelukkig geen historie geschreven, door voor het eerst met BVV naar de 4e klasse te degraderen”, reageert hij eerlijk. “Er was nog een beetje hoop, maar wel een heel klein beetje.”

De jaren beginnen te tellen bij de aanvaller. Als het nieuwe seizoen begint, heeft hij de 34 levensjaren bereikt. Maar desondanks pikt hij zijn doelpuntjes nog steeds makkelijk mee. Vier keer haalde hij dit seizoen de trekker over. “Matig tot slecht, ik kom te weinig in scoringspositie.” Volgend jaar hoopt de topscorer van weleer de (niet in al te groten getale overgebleven) supporters vaker te kunnen laten juichen. “Ik blijf bij BVV, anders blijf ik elk jaar maar heen en weer sjouwen. Ik vind het voort wel gezegend”, lacht de geboren Eindhovenaar.

De Nies hoopt dat er in het nieuwe seizoen een sterkere selectie op de been is gebracht. “Benieuwd wat ze bij elkaar kunnen scharrelen. De eerste namen zijn al bekend. Of er nog meer gaat veranderen? Goede vraag. Er zijn wel wat geruchten dat er een paar elders gaan, maar wat daar van waar is, weet ik niet. We zijn zelf ook bezig met nog meer nieuwe spelers. Of ik zelf aan het lobbyen ben? Nee, dat niet echt. Ik heb wel iemand gevraagd die ik graag om me heen zou hebben, maar die gaat niet meer voetballen. Hij woont te ver weg. Hopelijk komt er wel nog wat versterking bij. Nee, BVV heeft geen degradatie aangevraagd bij de KNVB, haha. We gaan ervoor om komend seizoen onze naam te zuiveren.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie