Johan den Otter zwaait af bij ZVS 1

SINT MICHIELSGESTEL – Ook bij de regionale eerste divisionist in het zaalvoetbal werd het vizier, noodgedwongen, vroegtijdig gericht op het nieuwe seizoen. ZVS/Bodemflex uit Sint Michielsgestel mag dan opnieuw aantreden op landelijk niveau. Met nagenoeg dezelfde groep, zo vertelt Johan den Otter. Zelf doet hij, na decennialang zaalvoetbal op de vrijdagavond, wel een stapje terug.

“Nieuw is alleen keeper Santosh Mohanlal, van RPC. Daan van Dinten, van Rhode, sluit daarnaast vast aan bij de groep. En Nick van der Bruggen was na de Meierij Cup alweer bijgesloten.” Tegenover de spaarzame ‘nieuwe’ namen, blijkt er geen enkele speler te vertrekken. “Aan spits Martin de Laat werd getrokken, maar hij blijft ons trouw. Die staat stevig in zijn schoenen, hè. Verder gaat Koen Hoek naar de stand-by lijst en ook leider Roy van Gulick doet een stap terug. Stabiel dus, wat bij de club past.”

Van Gulick is niet de enige die van het podium verdwijnt. Ook voor Den Otter is het een einde van een tijdperk. “Het is mooi geweest, na 35 jaar actief te zijn geweest in het zaalvoetbal”, zo zegt hij. “Eerst 17 seizoenen zelf gevoetbald, daarna was ik 18 jaar trainer/coach. Maar ik blijf op de achtergrond genoeg doen voor de club, hoor. Ik ben en blijf coach op zondag, bij het jeugdteam van mijn jongste zoon, en doe natuurlijk ook nog de Meierij Cup. Maar af en toe wat meer rust op vrijdag is wel fijn nu.”

Topprestatie
Maurice van der Pol gaat het eerste team, samen met een nog te vinden nieuwe compagnon, onder zijn hoede nemen. “Er moet nog iemand bij met de hoogste zaalpapieren. Daar zijn we nog mee bezig.” Het werk voor Den Otter zit erop, zo vindt hij. “Mijn doel was het landelijke niveau halen en dat is sneller gelukt dan verwacht. Klassebehoud is echt een topprestatie van de jongens. Op dit niveau, met een ‘dorps’ team, ik ben echt trots op de mannen dat ze dat geflikt hebben met tegenstanders uit Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Dat is echt ongekend. En nog wel met incidenteel trainen. Het niveau dat wij spelen is echt serieus. Als we meer zouden trainen, zit er nog veel meer in. En nog met een gezellig team ook, ja. Dat is het mooie van ZVS; prestatief en tóch met veel plezier.”

Geef een reactie